Home » MTB, Týmy & závodníci, Za jízdy, Závody

Jakub Říha /GALAXY CYKLOŠVEC/ šestý na European Downhill Cupu na Špičáku

Submitted by on Úterý, 5 Červenec 2016No Comment
Jakub Říha /GALAXY CYKLOŠVEC/ šestý na European Downhill Cupu na Špičáku

Letošní čtvrtý závod European Downhill Cupu (EDC) na šumavském Špičáku vyhrál a obhájil tím loňský triumf Němec Johanne Fischbach, mezi ženami premiérově vystoupila na nejvyšší stupeň Češka Jana Bártová. V elite mužů byl z Čechů nejlepší Jakub Říha /GALAXY CYKLOŠVEC/ na šestém místě.

Fischbach vyhrálo jasně o 1,5 vteřiny před vedoucím mužem EDC Polákem Slawomirem Lukasikem, bronzový byl se ztrátou 3,4 vteřiny Slovinec Jure Zabjek. Dva čeští bikeři skončili v první desítce. Šesté místo bral Jakub Říha /GALAXY CYKLOŠVEC/ a sedmé Matěj Charvát. Na vítězného Němce Fischbacha ztratili oba něco málo přes šest vteřin. Celkem v elitní mužské kategorii startovalo 191 jezdců z 26 zemí světa.

„Na startu jsem byl nervózní. Spousta známých u trati, bylo to psychicky velmi náročné. Jsem ale nakonec maximálně spokojený, neudělal jsem žádnou větší chybu. Nejedu na celkové pořadí EDC, ale rád při jednotlivých závodech vystrčím růžky. Zatím jsem mezi třemi nominovanými na MS, takže to vypadá, že ho premiérově pojedu. Tam už je cílem hlavně nespadnout a urvat co nejlepší místo,“ řekl Jakub Říha.

Jakub Říha nyní odjíždí na Světový pohár do švýcarského Lenzerheide.

https://www.facebook.com/jakubriha52

Comments are closed.