Home » Foto, Technika & Recenze, Za jízdy

Stevens Mobster 2017

Submitted by on Pátek, 13 Leden 2017No Comment
Stevens Mobster 2017

Stevens se už několikátý rok věnuje stále populárnějším biků na tlustých pláštích. Ačkoli má  v katalogu momentálně  pouze dva fatbiky, tak rozhodně stojí za pozornost,  již pro výborné osazení v dané cenové kategorii. Zda zvolíte model s pevnou, či odpruženou vidlicí je jen na vás, oba modely jsou výbornými stroji nejen do sněhu a písku.  Můžete tak zažít cyklistiku zase trochu jinak, v zábavnější formě. Zjistíte, že jízda na fatbike stroji není tak těžkopádná, v terénu uberete vzduch, na silnici ho můžete zas přidat a budete svištět s větrem o závod. Fatbike si určitě zamilujete, Stevens vás nezklame, protože umí nabídnout výborný rám a komponenty, navíc v zajímavém maskáčovém designu.

Rám má Mobster svařen z dvakrát zeslabované  hliníkové slitiny řady 6061. Pro zachování tuhosti celku jsou pevné osy u fatbiků vítány, zde je na zadní stavbě pevná osa rozměru 10x135mm. Přední pevná vidlice má taktéž pevnou osu, jelikož má rám kónickou hlavovu trubku, tak je tomu i přizpůsoben krk vidlice. Standardně je tento fatbike vybaven čtyřpalcovými plášti Schwalbe Jumbo Jim na odlehčených širokých ráfcích, ale mezi pláštěm a rámem je opravdu dostatečná rezerva pro ještě větší šířku. Bowdeny jsou vedeny vně rámu, aby k nim byl co nejlepší přístup.

Na Mobsteru jsou namotnovány účinné hydraulické kotoučovky Shimano BR-M 395 s kotouči 180/60mm. Do sto milimetrů široké středové spojky jsou zamontovány kliky Race Face s dvoupřevodníkem 36/22. Deseti rychlostní řazení Shimano Deore pracuje s přehazovačkou XT na kazetě s rozasahem 11-36. Řídítka, sedlovka, atd nesou značku Oxygen a jsou vyrobeny z alu slitiny. Celková hmotnost fatbiku je 14,8 kg, vyrábí se ve velikostech 16-22“ a výrobce doporučuje maximální nosnost 115 kg. Doporučená cena je 34 990 Kč

Comments are closed.