Home » Aktuální téma, Foto, Silniční cyklistika, Trénink, Týmy & závodníci, Závody

Michal Rotter: Titul v časovce je velkým snem, chci o něj bojovat

Submitted by on Středa, 12 Únor 2020No Comment
Michal Rotter: Titul v časovce je velkým snem, chci o něj bojovat

Michal Rotter se chystá na svou druhou sezónu v silničním týmu mužů Favoritu Brno. Vloni se blýskl mj. titulem vicemistra republiky v časovce U23 a letos je jeho velkým snem titul.

Vzhledem k tvým solidním výsledkům v minulé sezóně bys měl patřit k tahounům týmu. Jsi na tu roli připraven?

Ano. Myslím si, že mi toho minulá sezóna hodně dala a jsem díky tomu na novou sezónu dobře připraven jak po fyzické, tak po psychické stránce.

 Jak jsou tvoje hlavní priority a cíle v sezóně?

Určitě bych se chtěl dobře připravit na závody v Rakousku, protože je tam větší konkurence a člověk se tam více ukáže. Na domácí půdě bych se pak rád ukázal na mistrovství republiky a také například na RBB tour, kde se mi minulý rok dařilo.

Jsi vicemistrem republiky v časovce. Je jedním z cílů pokusit se o titul?

K mistrovství republiky v časovce bych chtěl směřovat první část sezóny a dobře se na ní připravit. Časovka je mou doménou a rozhodně bych chtěl o ten titul bojovat. Ale je tam dost dobrých soupeřů, proti kterým to bude těžké. Myslím si, že více ukáže až sezóna, protože to bude hlavně o aktuální výkonnosti.

Máš za cíl i start na nějaké vrcholné akci v reprezentačním dresu?

Minulý rok jsem se zúčastnil s reprezentačním týmem Závodu Míru, který mi potom pomohl v dalších fázích sezóny. Myslím si, že tyto skutečnosti závodníka nejvíce pozvednou a chtěl bych se proto dostat s reprezentací na co nejvíce závodů.

Jak jsi spokojen s přípravou na novou sezónu?

Zatím maximálně. Do tréninku jsme s mým trenérem Františkem Trkalem zařadili i dost všeobecné přípravy, která je podle mě v tomto období hodně důležitá. Teď jsem s týmem na soustředění ve Španělsku, kde absolvuji spíše objemové tréninky a pracuji tam, kde je potřeba. Rychlost do tréninku zařadíme spíše až před prvními závody, které absolvujeme v Chorvatsku začátkem března.

Na čem ses před sezónou snažil nejvíc zapracovat?

V zimě jsem si dělal tréninky hlavně tak, aby mě bavily a po zátěžových testech, které jsme absolvovali začátkem ledna u MUDr. Zbyňka Pozdíška, jsem začal pracovat na slabinách, které se ukázaly.

Jaké máš cyklistické sny do budoucnosti?

V budoucnosti bych se chtěl dostat do nějakého solidnějšího týmu v zahraničí, ve kterém bych měl možnost dále výkonnostně růst a ukázat na některých vrcholných akcích.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.