Home » Aktuální téma, Foto, Technika & Recenze

BRÝLE CATLIKE SHADOW

Submitted by on Neděle, 28 Prosinec 2014No Comment
BRÝLE CATLIKE SHADOW

Španělská značka Catlike se nejvíce proslavila přilbami, jejichž jedinečný design učaroval mnohým profesionálům i nadšeným amatérům. Catlike je tak především značkou pro silniční profesionály, i když má výborné přilby pro bikery a ostatní disciplíny, na asfaltu je prostě špičkou.

Kromě přileb se Catlike snaží nabídnout i další cyklo doplňky. Sortiment je spíše skromnější, klade se velký důraz na kvalitu a pověstný originální vzhled. Pokud se už s něčím přijde na trh, je tam obvykle stálicí na delší dobu.

Brýle nejsou u Catlike žádným nováčkem, nabízí je už řadu let a celkem úspěšně, představený model je však poněkud extravagantní. V duchu současných retro trendů je dominantní velké přední „lyžařské“sklo bez obrouček jak z dob Ingemara Stenmarka, na bocích pak mohutné barevně nápadné nožičky. Těžko se chce uvěřit, že tento „drobek“ váží pouhých 28g a na obličeji o něm ani nevíte.

Materiál TR90, použitý na brýlích je nejen lehký, ale i maximálně pružný, všude tam, kde se brýle dotýkají obličeje, jsou opatřeny protiskluzovým materiálem, takže fakt sedí dokonale.

Catlike Shadow se prodává v pevném přepravním boxu, kde najdete také sadu tří výměnných polykarbonátových skel a ochranný sáček.

Jelikož se jedná o top model brýlí Catlike, jsou i skla té nejvyšší kvality. Stoprocentní UV, anti fog úprava, ale především optická kvalita s nulovým zkreslením je jejich předností. K brýlím jsou v sadě přibaleny černá tmavá skla pro sluneční dny, neutrální čirá a žlutá, které dokáží dobře vidění zvýraznit například v mlze.

Pokud chceme sklo vyměnit, stačí ho lehce vyklapnout z postranic, kde je zafixováno. Jistá výhoda je i to, že lze celý zorník lehce naklápět do zvolené polohy, protože v postranicích je naklapnutý jako na kloubu.

Pokud jsme za řídítky více položeni, lze tomu přizpůsobit i zorník a tak zlepšit aerodynamiku a vítr nám nebude tolik ofukovat oči. Když jsme již u toho nastavování, tak tvarově přizpůsobit lze i nosník

Shadow jsou jistě zajímavé brýle, designově nepřehlédnutelné, pro civilní nošení téměř nepoužitelné, ovšem pro závodníka, či cyklistického fajnšmekra jsou výzvou, navíc když se nyní prodávají s akční slevou 1000 Kč za 2 290 Kč. Více info na webu CykloŠvec

Mike Koukal

Comments are closed.