Home » Aktuální téma, Foto, Závody

Mistrovství ČR mládeže a Toi Toi Cup v cyklokrosu ve Veselí nad Lužnicí

Submitted by on Pátek, 1 Prosinec 202315 Comments
Mistrovství ČR mládeže a Toi Toi Cup v cyklokrosu ve Veselí nad Lužnicí

Tisková konference MČR mládeže, závěr TTC v cyklokrosu

Dne čtvrtek 30. listopadu se ve Veselí nad Lužnicí uskutečnila tisková konference k MČR mládeže, závěru TTC v cyklokrosu.

V 11 hodin se všichni účastnící sešli v Kulturním domě, kde celá tisková konference probíhala. Konferenci provázel Pavel Petr, začal úvodním slovem představení účastníků (Radek Bechyňský, Josef Bechyňský, Josef Krch – agentura cyklistika, starosta Vít Rada, Pavel Baloun – Banes Soběslav). Organizátoři cyklokrosových závodů, které se uskuteční 9. a 10. prosince, přiblížili a blíže popsali, jak probíhají přípravy na závody a jak celá akce bude probíhat. Pořadatelé srdečně zvou diváky na víkend plný cyklokrosu. Bude probíhat jeden závod za druhým. Závodníci se budou vypořádávat s dlouhým okruhem 2800 metrů a náročnou tratí plnou překážek a drsných pasáží. Rozhodně to nebude pro závodníky lehké a pro diváky to bude hezká podívaná.

Radek Bechyňský – ředitel závodu

Radku, jaké byly změny v pořádání MČR mládeže?

Trať jsme museli pozměnit. Některé pasáže jsme museli upravit, aby lépe vyhovovali kamerám ČT, jelikož proběhne přímý přenos. Upravili jsme některé zatáčky a přidali nové překážky.

Jaké jsou výhledy do budoucnosti? Plánujete nějaký větší závod?

Chtěli bychom, aby se ve Veselí pořádalo velké MČR v cyklokrosu. Máme zažádáno na rok 2026. Uvidíme, zda to vyjde.

Sluší se nyní z vašich úst poděkovat někomu, bez koho bychom tu zde nebyli a cyklokros nemohli hostit v našem městě?

Velké poděkování samozřejmě patří městu Veselí a panu starostovi Vítu Radovi, a dále všem partnerům a sponzorům, bez kterých by se akce nemohla uskutečnit.

Josef Krch – agentura cyklistiky

Myslím si, že je to významný závod. Cyklokrosová sezóna se stáhla z celé ČR do Jihočeského kraje, nejdříve TOI TOI Cup v Chýnově a teď nás čeká TOI TOI Cup a MČR mládeže právě zde ve Veselí. Ve Veselí končí celý závod TOI TOI Cupu.

V lednu se uskuteční velké MČR v Táboře a závěr první týden v únoru MS.

Vít Rada – starosta města

Jsem rád, že se akce koná právě u nás ve městě. O sport je zde velký zájem, mnoho dětí ve Veselí sportuje, momentálně máme zaregistrovaných přes 750 dětí. Je to pro město akce velkých rozměrů. Klobouk doků, že se podařilo zařídit i přímý přenos ČT SPORT.

Pavel Baloun – Banes Soběslav

Rád podporuji sport, hlavně v regionu. Letos jsme udělali výjimku a podpořili i hokejisty v Českých Budějovicích. Věřím, že se akce vydaří v rámci města Veselí.

15 Comments »

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.