Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Kolínské mládí rozšířilo sbírku mistrovských medailí

Submitted by on Sobota, 10 Srpen 2013No Comment
Kolínské mládí rozšířilo sbírku mistrovských medailí

Sbírka medailí Remerx-Merida Teamu Kolín z mistrovských závodů České republiky se letos utěšeně rozrůstá. Na žádném totiž nevyjdou závodníci v oranžových dresech zkrátka, což se do třetice potvrdilo o víkendu v Českých Budějovicích. Tam se konalo silniční MČR kategorií žáci a kadeti a především Lukáše Kunta zastihlo ve výborné formě. V časovce jednotlivců i týmů si dojel pro stříbro, v závodě s hromadným startem pak ve spurtu získal bronz. „Po čtvrtém místě z horských kol prokázal své kvality i všestrannost a tři pódiová umístění mezi kadety jsou výborná,“ chválí Lukáše manažer týmu Jan Slavíček.

Medailovou sbírku navíc rozšířila Jana Czeczinkarová časovkářským stříbrem a v dobrém světle se představila i dvojice žáků, Šimon Vaníček a Jakub Schierl. Šimon překvapil pátým místem v časovce a nebýt defektu v závodě s hromadným startem, mohl bojovat o ještě lepší než celkové 10. místo. A Jakub Schierl bude mít možnost vylepšit i tak dobrou 13. pozici ještě v příštím roce. „Věřím, že Šimona to ještě víc nakopne a že se brzy dokáže prosadit na stupně vítězů,“ dodává Jan Slavíček, který ale trochu více čekal od nadějných kadetek. „U Jany Czeczinkarové to mohlo být lepší, ale její program je hodně náročný a únava ze všech akcí, které dosud absolvovala, se tu projevila. Dvě čtvrtá místa ji určitě mrzí, ale konkurence v její kategorii se výrazně zlepšila. Dáda Březinová má silnici tradičně slabší, ale šesté místo v hromadném startu také není špatné.“

Celkově závodní týden na jihu Čech dopadl pro Remerx-Merida Team Kolín velmi dobře. „Všichni zaslouží za předvedené výsledky pochvalu. Kluci tentokrát udělali lepší výsledek než holky, ale jsme tým a jeho kvalita spočívá i v tom, že pokud se někomu nezadaří, jsou tu další, kteří to dokáží nahradit. Letos už máme na kontě 13 mistrovských medailí, což je skvělý výsledek a ještě je před námi cyklokros, kde určitě nějaký cenný kov přidáme,“ upozorňuje na jedno z hlavních pozitiv Jan Slavíček.

Aleš Vaníček

Comments are closed.