Home » Aktuální téma, Foto, Týmy & závodníci, Závody

Vydařené vystoupení Favoritu na Vysočině

Submitted by on Úterý, 8 Srpen 2017No Comment
Vydařené vystoupení Favoritu na Vysočině

Tým Favoritu Brno startoval od čtvrtka do neděle na etapovém závodě Vysočina. Svěřenci trenéra Františka Trkala se v nabité konkurenci rozhodně neztratili a připsali si několik vydařených výsledků. V celkovém pořadí byl nejlepší jedenáctý Adam Sekanina. „S výkonem týmu jsem byl hodně spokojen. Kluci jezdili aktivně, byli v únicích, vezli jsme zelený dres nejlepšího vrchaře. K tomu dvě umístění v top 10 v jednotlivých etapách. I když jsme měli i trochu smůlu, celkově to vystoupení hodnotím pozitivně,“ bilancoval trenér František Trkal. A jak se samotný závod vyvíjel? Tady je komentář trenéra k jednotlivým etapám:

1. etapa: V rozhodujícím momentu odjelo z pelotonu 25 lidí, z nichž pak odskočilo 8 závodníků. Byl mezi nimi i Adam Sekanina, ale bohužel ho potkala velká smůla. Když měla skupina 20 vteřin náskoku, potkal ho defekt a po výměně kola se bohužel propadl do druhé skupiny. Je to velká škoda, protože těch 7 lidí přijelo do cíle s náskokem 3 a půl minuty. Nejlepším naším závodníkem v cíli byl 12. Sekanina. Ten defekt mě hodně mrzel, protože by Adam mohl být v pořadí ještě výš, ale nedá se nic dělat. I takové věci sport přináší.

2. etapa: Byla velmi náročná. V úniku dne figurovalo pět závodníků včetně našeho Honzy Urbáška, který vyhrál všechny 4 vrchařské prémie, což ho katapultovalo do zeleného dresu nejlepšího vrchaře. I když byl ten únik dojet, Honza zaslouží pochvalu, stejně jako Tomáš Zechmeister, který vybojoval sedmé místo a jsem rád, že konečně našel svou pravou tvář.

3. etapa: Z pelotonu odjelo 6 lidí včetně Adama Sekaniny a ti přijeli do cíle s náskokem 30 sekund před Polnickým, peloton zaostal o necelou minutu. Adam není sprinter, takže z té skupiny skončil šestý, ale i tak to byl výborný výsledek. Top 10 se počítá.

4. etapa: Byla krátká, ale hodně těžká. Jeli jsme na našeho lídra Sekaninu, který přijel do cíle v hlavní skupině na 26. místě a v celkovém pořadí mu patří 11. místo.

Celkové hodnocení: Jedenácté místo Adama je v té konkurenci výborné a nebýt toho defektu v první etapě, mohlo to být ještě lepší. Urbášek nakonec skončil druhý mezi vrchaři, což je taky velmi dobré. Přeskočil ho Bucháček, který v těch kopcích byl prostě lepší. Pochvalu zaslouží i další kluci. Potěšil Cihlář, který je prvním rokem mezi muži a od začátku sezóny zaznamenal velký progres. Výrazné zlepšení výkonnosti je i u Drdka, který je také prvním rokem mezi muži. Zechmeister se konečně dostal do formy, kterou jsem od něj čekal už dříve. Už v průběhu první etapy musel bohužel odstoupit Lukáš Kunt kvůli zdravotním problémům. Je to škoda, protože Vysočina by mu určitě seděla.

Výsledky: 1. Kukrle, 2. Hunal, 3. Bucháček (vš. Elkov Author), … 11. Sekanina, 30. Cihlář, 34. Zechmeister, 45. Urbášek, 57. Drdek (všichni Favorit Brno).

Comments are closed.