Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Ehrenberger zvítězil a před šampionátem potvrdil formu

Submitted by on Úterý, 19 Červen 2012No Comment
Ehrenberger zvítězil a před šampionátem potvrdil formu

Ladíme formu na mistrovství republiky, které se tento týden koná ve slovenském Púchově. V rámci přípravy vyhrál Jakub Ehrenberger závod Trofeo Cinelli ve Velké Polomi.

Jelo se celkem osm okruhů v kopcovitém terénu na 135 kilometrů. Kromě Ehrenbergera startovali v dresu Favoritu ještě Hampl a Zimovčák. „Konkurence byla opravdu kvalitní a Jakub si s tím poradil velmi dobře. Odjel v pětičlenné skupině, ve finále s ním zůstali jen Černý a Krotký. Kolo před cílem jim nastoupil a do cíle přijel sám,“ popsal trenér František Trkal. Druhý nakonec skončil Josef Černý z polské stáje LMGKK Wibatech (v tomto závodě za tým YOGI), třetí dojel Krotký (Sparta). Další náš závodník Petr Hampl obsadil sedmou příčku.

Zbylá část týmu absolvovala směrem k mistrovství republiky soustředění v Lanškrouně od čtvrtka do neděle. „Byli tam Turek, Chlupáč a junior Schlegel, kteří budou startovat v časovce. Měli jsme k tomu speciální tréninky,“ řekl František Trkal. Muži jedou mistrovskou časovku společně s třiadvacítkou ve čtvrtek (kategorie se budou hodnotit zvlášť) junioři ve středu. „Ve třiadvacítce je podle mě osm až deset medailových adeptů. Jak Turek, tak Chlupáč, mají šanci na dobrý výsledek, i když Dan je na tom o něco líp. Mezi juniory patří Schlegel mezi favority,“ uvedl trenér Favoritu.

Do nedělního silničního závodu jednotlivců na 190 kilometrů zasáhne všech pět našich závodníků, ale budou to mít hodně těžké, protože účast přislíbili všichni nejlepší profesionálové ze zahraničí v čele s Kreuzigerem, Štybarem, Bártou, Raboněm, závod pojedou i slovenská esa bratři Saganové a Velitsové.

František Trkal

Comments are closed.