Home » Aktuální téma, Cyklokros, Týmy & závodníci, Závody

Cyklokrosový Toi Toi Cup v Lounech

Submitted by on Pondělí, 14 Listopad 2011No Comment
Cyklokrosový Toi Toi Cup v Lounech

Cyklokrosový Toi Toi Cup zavítal v sobotu do Loun a Tomáš Paprstka z Remerx Cycling Teamu Kolín si nejen připsal nejlepší výsledek mezi elitou, ale po celou dobu závodu patřil k nejaktivnějším závodníkům. Hned od startu se usadil na čele a první dvě kola udával tempo. „Jelo se mi od počátku velmi dobře. Vyhovovalo mi počasí i trať, která byla na rozdíl od loňského bahna suchá a rychlá. Chtěl jsem se držet mezi prvními třemi a na konci zaútočit, ale Vláďa Kyzivát udělal v jednom místě chybičku a umožnil Pfingstenovi odjet. Sjíždění mne pak stálo dost sil. Do závěrečného okruhu jsme jeli pohromadě, přestalo mi ale řadit kolo a musel jsem měnit. Tím jsem ztratil kontakt a bylo rozhodnuto,“ shrnul vydařený závod Tomáš. Spokojen byl i trenér týmu Jan Slavíček. „Je vidět, že se lepší závod od závodu. Dokázal se poprat i se svými slabšími starty, tady odstartoval výborně a brzy to roztrhal. Výborný výkon i výborný výsledek. Myslím, že není daleko doba, kdy dokáže závod českého poháru i vyhrát. A neztratil se ani další náš závodník, Tomáš Bohata. Je v téhle kategorii prvním rokem, takže 11. místo je velmi dobré umístění.“

Na lounskou trať se jako první vydaly žákyně. A že by mohlo dojít k nějaké zápletce se zdálo pouze prvních několik set metrů. Pak Jana Czeczinkarová z kolínského Remerx Cycling Teamu soupeřkám odjela a do cíle si přivezla takřka minutový náskok. Čtvrté vítězství ze šesti závodů znamená jasné vedení v celkovém pořadí. „Jelo se mi dobře. Hlavně v prvním a ve třetím kole. Odjela jsem hned po výjezdu ze stadionu a náskok si vcelku bez problémů udržovala až do cíle,“ dodala. Stoupající formu potvrdila oddílová kolegyně Daniela Březinová, po vítězství z minulého poháru v Hlinsku obsadila stříbrnou pozici. I když o ni musela tvrdě bojovat se slovenskou soupeřkou Terezou Medveďovou. Převaha kolínských závodnic je patrná i v soutěži družstev, kde je o jejich prvenství prakticky rozhodnuto.

Těsně za kadetkami se na start postavili žáci. Jonáš Březina výborně odstartoval, držel se na druhé pozici. Po výběhu schodů měl ale kolizi se soupeřem a výrazně se propadl. Ale zabojoval a nakonec z toho bylo vzhledem k okolnostem pěkné šesté místo.

V kadetech barvy Remerx Cycling Teamu hájila pětice závodníků. Tradičně dobrý start měl Jan Bartoň a i když v průběhu závodu mírně odcouval, uhájil 8. pozici. Jako pětadvacátý se na start stavěl Lukáš Kunt. Po celý závod jel velmi aktivně a výsledek se dostavil – 10. pozice. Úvod se naopak nepovedl Pavlu Křížkovi, kdy se pohyboval až v závěru druhé desítky. Ale bojoval a dotáhl se až těsně za Lukáše, v celkovém hodnocení je to 11. místo. Naopak postavení v první desítce poháru nepotvrdil Štěpán Langr. Závod mu nesedl a s 18. místem určitě spokojený není.

Oranžové barvy kolínské stáje byly hodně vidět v závodě juniorů. Velký podíl na tom měl Jakub Cozl. Od startu byl vpředu, většinou na čtvrté až páté pozici s týmovým kolegou Danielem Lukešem. Před pronásledovateli si utvořili značný náskok, zaútočit na bednu se jim ale nepovedlo. I tak oba podali velmi dobrý výkon a zejména u Kuby, který nakonec skončil pátý, jde snad o návrat bývalé formy. „Poslední dobou jsem hodně trénoval, neměl jsem žádné technické problémy a také zdejší trať mi velice sedí. Jsem maximálně spokojený,“ shrnul po závodě Cozl. „Kuba už jel velmi dobře v Hlinsku, kde ho o umístění v desítce připravil defekt. Ale bylo vidět, že po soustředění, které absolvoval s Tomáši Paprstkou i Bohatou jde jeho forma nahoru. Věřím, že to ještě není jeho maximum a že je schopný bojovat i o stupně vítězů,“ říká trenér Jan Slavíček.

Comments are closed.