Home » Aktuální téma, MTB, Silniční cyklistika, Závody

Tour de Brdy vyhrál Rostislav Krotký AC SPARTA PRAHA

Submitted by on Neděle, 23 Září 2012No Comment
Tour de Brdy vyhrál Rostislav Krotký AC SPARTA PRAHA

67 km dlouhou silniční klasiku ve stylu ,, Paris – Roubaix,, s převýšením přes 1000m vedenou po silnicích a terénech vojenského újezdu Brdy vyhrál rutinér Sparty Praha Rostislav Krotký. Brzy po startu se do úniku vydala trojice polských závodníků z týmu Felt Chrobry Glogov a Rostislav Krotký. Horskou prémii na 14 km vyhrál Krotký a skupina získala 2 minutový náskok. V hlavním poli začal František Paďour z PSK Whirpool rozjíždět tempo a náskok se pomalu začal snižovat. Na 43 km na hrázi Padťského rybníku měli uprchlíci pouhých 40 sekund k dobru. Na závodníky čekal technicky náročný úsek po šotolinové cestě, který rozhodl o osudu mnoha závodníků ale jiné zase vrátil do hry o příčky nejvyšší.

V úniku měl defekt polský reprezentant Konrad Tomasiak a v hlavním poli měli defekt favorité Tomáš Okrouhlický, Martin Hunal a další. Na výjezdu z Trokavce zůstává na čele dvojice Krotký a polák Bartosz.

Bartosz ve stoupání do Skořic nabírá ztrátu a Rostislav Krotký si 10 km před cílem jede sólově pro vítězný triumf. Pětičlennou skupinu pronásledovatelů do cíle přivádí Adam Homolka z rakouského týmu WSA Wiperbike před Davidem Dvorským z PSK Whirpool , Michalem Keslem CK Příbram a Františkem Paďourem.

Nejlepším juniorem se stal Tomáš Kalojíros před Radovanem Doleželem- Kovo Praha a Pavlem Kopeckým – Beroun. Závod žen pro sebe rozhodla sólovou jízdou v závěru Švýcarka Nikole Heinselman team Bigla před Veronikou Bláhovou team Mapei cyklo Kaňkovský a Sandrou Weis – team Bigla.
Závod na horských kolech tradičně vyhrál ultramaratonec Tomáš Kozák. Nejlepším závodníkem v kategorii masters byl Tomáš Janda.

Kompletní výsledky Tour de Brdy 2012. Tady je fotogalerie od Petra Drechslera.

Comments are closed.