Home » Aktuální téma, MTB, Týmy & závodníci

Start sezóny Galaxy teamu na Cyklomaraton Tour

Submitted by on Úterý, 12 Duben 2011No Comment
Start sezóny Galaxy teamu na Cyklomaraton Tour

V neděli odstartoval v Hosíně nedaleko Českých Budějovic jeden ze seriálů závodů horských kol v republice – Cyklomaraton Tour. V tento slunečný ale také velmi větrný den, se sem sjelo na čtyři sta startujících všech věkových skupin. Připravena pro ně byla pestrá trať, která nabídla vše – široké cesty napříč krásnými lesy, louky s malebnými výhledy, úzké pěšinky na jedno kolo i trochu asfaltu. Z našeho Galaxy Teamu Hranice vyrazil do jižních Čech jen Tomáš Gladiš, který závod dokončil na 23. místě celkově. Mezi juniory dojel 3. Zbyněk Holubovský, který loni vyhrál celý seriál a mezi ženami na kratší trase zvítězila Lucie Kozáková /oba Galaxy CykloŠvec/

Když jsem vyrážel do jižních Čech, nečekal jsem kdovíjaké zázraky. Přece jen jsem byl v tréninku po měsíc trvající chorobě a antibiotikách teprve třetí týden a ještě jsem vstřebával intenzivní týmové soustředění na jihu Slovenska :-)

Zimní závod Winter Okolohradce byl první závodem Cyklomaratontour 2011, ale až v Scott Okolobudějc byl skutečný start hlavní cyklistické sezóny. V malebném okolí Hosína a Hluboké nad Vltavou byl pro závodníky připraven čtyřiadvacetikilometrový okruh, který jsme mohli objet jednou či dvakrát.

Kupodivu jsem velice dobře odstartoval a z areálu jsem vyjížděl určitě mezi deseti nejlepšími. Pak jsem bohužel na asfaltu trochu zacouval odhadem tak na konec druhé desítky a přestože to nebylo až tak vzadu, když jsme se krátce po startu pustili do první sjezdu, zůstal jsem stát ve špuntu. Technické pasáže startovní pole trochu nadělily, byl to cyklokros se vším všudy i se seskakováním z kola a zase zpět do sedla, což se mi v jednu chvíli stalo osudné – asi jsem příliš málo dotáhnul sedlovku, která mi zajela do rámu a nezbylo mi tak než zastavit a sedlovku si nastavit zpět do správné výšky. Kam jsem se propadl nevím, ale tuším, že nejméně 20 míst jsem ztratil.

Pořadí mě tolik nepálilo jako spíš to, že jsem přišel o místo v dobré skupině, která – jak jsem později zjistil z výsledků – bojovala o bednu v mé kategorii. V takových závodech je každá zbytečně ztracená minuta těžko napravitelná, to bych na to musel fakt hodně mít. Nemínil jsem ale nic vzdávat a jel jsem, co to šlo, takže na začátku druhého kola jsem se dostal do větší skupiny na hranici dvacátého místa. Neměl jsem co ztratit, takže jsem mezi ně vlétl jak vítr a v táhlém stoupání v úbočí  Jeleního vrchu jsem založil a čekal, co to udělá.

Jak je v závodech CMT nebo KPŽ zvykem, všichni ve skupině se tvářili, jakože nemají na to, aby střídali. Pár lidí ze skupiny odpadlo a po sjezdu – přesně jak jsem čekal – založila pro změnu zbývající trojice, která za mnou zůstala :-) Takže občerstvovačkou v Chotýčanech jsem projel kousek za nimi a následujícím sjezdu a výjezdu po rozbité polní cestě mi (všichni na fullech) spolehlivě odjeli.

V cíli jsem byl klasifikován jako třiadvacátý v pořadí a sedmý v kategorii. Na bednu chybí něco málo přes dvě minuty. Ale na úvod sezóny a po těch zdravotních peripetiích to snad není až tak hrozné a bude doufám na čem stavět :-)

Výsledky Scott Okolobudějc 2011 (48 km)
1. Martin Horák (BMC) 1:42:11
2. Tomáš Vokrouhlík (Factor Bike Team)
3. Václav Ježek (Alpine Pro – Author Team)

23. Tomáš Gladiš (Galaxy Team Hranice)

Tento týden nás čeká další závod, tentokrát to bude na Slovensku, kam vyrážíme s Verčou, Sigim a Frantou. 23.4. pak začíná Galaxy série v Tálíně. Držte nám palce!

Tomáš Gladiš

Další foto na Facebooku BikeStream.cz

Další info: www.galaxyteamhranice.cz

Comments are closed.