Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Schlegel vyhrál kategorii U23 v Rakousku

Submitted by on Středa, 4 Červen 2014No Comment
Schlegel vyhrál kategorii U23 v Rakousku

Michal Schlegel předvedl vynikající výkon v jednorázovém závodě GP Südkärnten kategorie 1.2. v rakouském Völkermarktu. Vyhrál kategorii do 23 let a celkově skončil třináctý.

Na startu závodu dlouhého 193 kilometrů se sešlo 174 cyklistů z 27 týmů. Favorit Brno reprezentovali Schlegel, Kukrle, Hampl, Sekanina, Chlupáč a Neuman, Turek startoval v reprezentačním výběru na Závodu míru U23 v Jeseníkách.

„V každém okruhu bylo 1,5 kilometru dlouhé stoupání a rozhodující byl nakonec cílový kopec, kam najelo zhruba 80 lidí. Bylo to hodně o pozici a to úplné finále i o výkonnosti. Michal mě mile překvapil, že tam vyjel takhle dobře, podal výborný výkon. V první skupině jsme měli ještě Hampla, Chlupáče a Sekaninu, Neuman a Kukrle odpadli zhruba 10 kilometrů před cílem a přijeli s dvouminutovou ztrátou,“ popsal trenér silničního týmu Favoritu U23 František Trkal.

Jak už bylo zmíněno, Turek startoval v dresu Czech cyclocross teamu na ZM U23 a skončil celkově 14. V jednotlivých etapách obsadil 8., 17. a 18. místo. „Na to, že Dan není ryzí vrchař, jsem s jeho vystoupením v tak těžkém závodě hodně spokojen. Chtěl jsem, aby Závod míru jel, protože má dobrou kondici a prospěje mu to před mistrovstvím republiky,“ vysvětlil František Trkal.

GP Südkärnten UCI 1.2: 1. Pasqualon (It.), 2. Mugerli (Slovin.), 3. Eibegger (Rak.),         13. Schlegel (1. U23), 35. Hampl, 41. Chlupáč, 58. Sekanina, 115. Neuman, 116. Kukrle.

Comments are closed.