Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Paďour a Sýkorová zvítězili v maratonu Krušnoton

Submitted by on Pondělí, 8 Srpen 2011No Comment
Paďour a Sýkorová zvítězili v maratonu Krušnoton

Celkem na třech frontách bojoval rozdělený tým CK Kolokrám-Svijany uplynulý týden, a to na etapových závodech v Itálii i na Vysočině a v sobotu poté  v severozápadních Čechách na dalším maratonu ze serie 53×11 Krušnoton, ze kterého přinášíme informace.

Pořadatelé tohoto znovuobnoveného „Samsonmanu“ si určitě zaslouží pochvalu za precizně označenou a zabezpečenou trat, vyšperkovanou snad v každém kopci informačními tabulemi pro závodníky o jeho délce a průměrném sklonu, jak na slavném Tourmaletu.

Samotný průběh závodu mužů na nejdelší 250 km trati s převýšením 4.900 m předběhneme gratulací k vítězství naší Lence Sýkorové, která musela strávit v sedle kola více jak 9hodin! A před posledním závodem na Králi Šumavy Lence snad nestojí nic v cestě k obhajobě lonského celkového prvenství v celé serii.

Mužskou kategorii okořenili 4 jezdci PSK Whirlpool-Author a společně s našimi třemi borci a dvěma závodníky z týmu Alltraining-Lawi udávali tempo celého 80 hlavého peletonu. Na 45. km na Sněžníku se od balíku odpoutal náš Jirka Říha a pokračoval v úniku ve dvojici s od startu odjetým uprchlíkem, a to až pod vrchařskou premii na Komáří Vížku na 90. km, kde byli dojeti už jenom 15 člennou vedoucí skupinou.

Na 105. km na Cínovci to zkusil náš Adam Kauer a pokračoval v solové jízdě 40 km k vodní nádrži Fláje, kde byl dojet už značně roztrhanou původní vedoucí skupinou, která měla již jenom 6 členné, ale rovnoměrné zastoupení  tří zmíněných nejsilnějších týmů.

Až na 170. km ve stoupání z Janova na Mníšek bohužel nevydržel předchozím únikem unavený Adam Kauer a ani Libor Janoušek ostré tempo dvojic „hradeckých“ s Alltrainingem a zbytek závodu společnou jízdou dokončili na 5., resp. 6. místě. Obě vedoucí dvojice si to poté rozdali v posledním kopci pod Milešovkou, kdy se Paďourovi z PSK  podařilo poodskočit a zvítězit s více než minutovým náskokem před druhým Novákem z Alltraningu a třetím Dvorským z PSK.

Ve věkových kategoriích do 30 i do 40 let jsme zásluhou Kauera a Janouška obsadili shodně 3. místo.

Výsledky 250km –  ženy:

1. Sýkorová Lenka  /CK Kolokrám-Svijany/, čas 09:12:46 hod.
2. Doležalová Hana /VARTA/ + 22:50 min.
3. Bartošová Lenka, + 02:21:57 hod.

Muži:

1. František PAĎOUR /PSK Whirlpool-Author/, čas  07:53:32 hod.
2. Petr NOVÁK /Alltraing-Lawi tým/,
3. David DVORSKÝ/ PSK Whirlpool-Author/ oba + 01:14 min
4. Petr ZAHRÁDKA/Alltraing-Lawi tým/ + 04:32 min.
5. Libor JANOUŠEK /CK Kolokrám-Svijany/
6. Adam KAUER /CK Kolokrám-Svijany/  oba +10:47 min
15. Jiří ŘÍHA  /CK Kolokrám-Svijany/ + 53:27 min

Více informací a fotogalerii hledejte na webu závodu.

Nektar

Comments are closed.