Home » Týmy & závodníci

Prokopův Twelve: měsíc červen

Submitted by on Pátek, 23 Červenec 2010No Comment
Prokopův Twelve: měsíc červen

Dvanáct měsíců, dvanáct krátkých dokumentů o dlouhé cestě za úspěchem. Trénink. Závody. Cestování. Život. Kamera Roba Trnky snímá uplynulý měsíc jen tak, jak ho biker a bikrosař Michal Prokop skutečně prožil. Bez příkras a plánování. Neklade si za cíl oslavovat hlavního aktéra, zaujmout chce jen svou opravdovostí. TWELVE dramatické situace nevytváří, jen dokumentuje. Jak žije dvojnásobný mistr světa, trojnásobný mistr Evropy a dvojnásobný vítěz Světového poháru ve fourcrossu? Dozvíte se díky seriálu Twelve.

Nahoru a dolů. Pomyslná křivka Michalových letošních umístění připomíná profil horské etapy Tour de France… Jednou na pódiu, příště na zemi. Výkonnost na vrcholu, štěstí kdesi dole v údolí. Vítězství v Euro Fourcross Series a bronz ve Světovém poháru začátkem června na britské půdě patří k vrcholům sezóny.

Poté se ale biková pouť poprvé vydala do rakouského Leogangu. Depo ve sluncem rozžhaveném bikeparku ještě v první den tréninku příjemně osvěžoval vodopád ze střechy přilehlého hotelu. V kvalifikaci Michal jede svou jedinečnou stopou a… vítězí!

V den závodu jsme už ale zpátky ve starých, rezavých, kolejích. Šumění vodopádu vystřídal déšť bubnující na střechu Airstreamu. Pláště přezout, pláštěnky navléct, je tu den D! S přibývajícími kily bahna, ubývá soupeřů a Michal jede čtvrtfinále. Přichází „torpédo manévr“ komika Cédrica a z pohodlného prvního místa je rázem stíhací jízda o postup do semifinále. Ta ale končí příšerným pádem a cesta k pódiu se znovu stáčí spíše směrem nemocnice…

Následky naštěstí nejsou tak vážné, jak mohly být, a tak je čas na chvíli opustit horskou dráhu závodů a bez stresu provětrat AGang Rocknrolla na známých pražských spotech na Točné a trailsech v Modřanech. „Příště beru bag a jdu na golf“ byla Michalova reakce na nekonečné hodiny čekání na trénink v rozvleklém programu Světového poháru. Jak řekl, tak udělal… Přesvědčte se sami v červnové epizodě seriálu TWELVE.

Šesté pokračování projektu TWELVE najdete na stránkách www.redbull.cz

Tým TWELVE
Producent: Red Bull
Produkce: Polis.Media
Scénář a kamera: Rob Trnka
Střih, postprodukce a hudba: Jan Mocňák

Foto: Robert Trnka

Comments are closed.