Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Závody

Hranaiová dojela v Ázerbájdžánu osmá

Submitted by on Neděle, 13 Květen 2012No Comment
Hranaiová dojela v Ázerbájdžánu osmá
Rokycanská cyklistka a někdejší Sparťanka Katarína Hranaiová se opět blýskla při časovce. Úřadující akademická mistryně republiky tentokrát absolvovala souboj s chronometrem až v dalekém Ázerbajdžánu, když na poněkud exotické půdě zajela osmý nejlepší čas a pro Českou republiku vybojovala tolik cenné UCI body.
„Právě kvůli bodům jsem byla vyslaná tak daleko. Jely jsme tam s mojí týmovou parťačkou Nicole Hanselmannovou. Týmu jde samozřejmě o účast na mistrovství světa a tam to bez vyjetých bodů prostě nejde. My měly šanci je získat, tak mám obrovskou radost, že jsme ani jedna nezklamaly,“ řekla nadšeně česká cyklistka Katarína Hranaiová o účasti na časovce Heydar Aliyev Anniversary v Ázerbájdžánu.
Členka švýcarské stáje Bigla Cycling Team zajela osmý nejlepší čas, když na vítězku na šestadvacetikilometrové trati ztratila půl druhé minuty. „Bojovala jsem trochu i s tříhodinovým časovým posunem. Necítila jsem se úplně ve své kůži a musím se přiznat, že až do poslední chvíle jsem se hodně obávala toho, abych opravdu nevyhořela,“ podotkla Hranaiová.
Trať nejrychleji zvládla domácí cyklistka Elena Chalikh, když zvítězila před druhou Ukrajinkou Pavlukhinovou a třetí Litevkou Sosenkovou. Hranaiové týmová kolegyně Nicole Hannselmann dojela šestá, když na ní při závodě 2. UCI kategorie česká rodačka ztratila devatenáct sekund. „Obě jsme splnily úkol. Ředitel naší stáje by si přál, aby se mi podařilo jet na světový šampionát. Říkal, že mě přijede podpořit také na domácí mistrák,“ dodala Katarína Hranaiová.
Výsledky: 1. Elena Chalikh (AZE) Dolmans-Boels Cycling 34:57 min., 2. Olena Pavlukhina (UKR) Ukrajina +0:34, 3. Alksandra Sosenko (LTU) Litva +1:00, 4. Maria Mishina (RUS) Moscow MGFSO +1:06, 5. Olena Sharga (UKR) Ukrajina +1:15, 8. Katarína Hranaiová (CZE) Bigla Cycling Team +1:39.

Patrik Pátek

Comments are closed.