Home » Aktuální téma, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Tomáš Slavík vyhrál v prvním závodě sezóny – Ultim8 Downmall 2012

Submitted by on Středa, 8 Únor 2012No Comment
Tomáš Slavík vyhrál v prvním závodě sezóny – Ultim8 Downmall 2012

Arkády Ulltim8 DownMalll Praha 2012 zažil další skvělý ročník. Obchodní centrum Arkády Pankrác poskytlo perfektní zázemí a servis, což v mnohém usnadnilo a také zpříjemnilo veškeré přípravy i samotnou realizaci téhle super show. Už v sobotu brzo ráno bylo vše připravené a stačilo počkat na úder třinácté hodiny, kdy se rozjel trénink.
Trať DownMallu není nikdy moc dlouhá a rozhodně tak neodpouští ani sebemenší chybičku. Každá jízda proto musí být stoprocentní. Udělá-li rider někde na trati chybu, může to pro něj znamenat konec v tomto závodě. DownMall chyby jednoduše neodpouští.

Závod se skládal ze 3 jízd, ze kterých bylo postupně eliminováno množství riderů, aby se pak ve finále potkalo 15 nejrychlejších. Již od začátku finálových jízd byla skvělá atmosféra, když ale Tomáš Slavík před svou finálovou jízdou čekal na startu úplně sám, divácký kotel v cíli začal spontálně skandovat jeho jméno. Atmosféra byla v tu dobu nepopsatelná. Nakonec Tomáš dokázal vylepšit svůj, do té chvíle nejrychlejší, čas z druhé jízdy a zaslouženě vyhrál. Svým druhým vítězstvím v tomto závodě tak vyrovnal dvě vítezství Michala Prokopa z prvních dvou ročníků.

“ Byl jsem hodně unavenej a nevyspanej z dnů před závodem, kdy jsme do brzkých ranních hodin připravovali trať a věci okolo, ale stálo to za to. Závod byl skvělej po všech stránkách. Přišla spousta lidí a atmosféra byla prostě TOP. Tím bych chtěl poděkovat všem, co mi fandili a povzbuzovali mě do každé metru na trati! Byl to zajímavej pocit stát poslední na startu a slyšet ten kotel řvát. Někoho to dokáže posílit a někoho zlomit. Naštěstí u mě to byla ta první varianta a fakt jsem si to užil. Ještě jednou díky!“

1. Tomáš Slavík (RSP Racing Team)

2. Michal Prokop (Specialized)
3. Jakub Říha (Galaxy Cyklošvec)

Pro více informací sledujte Facebook fanpage na www.facebook.com/tomslavik63

Comments are closed.