Home » Aktuální téma, MTB, Závody

Pozvánka na 6.závod Galaxy série a Český pohár TREK MTB MARATON KRAKATIT Dobříš

Submitted by on Pondělí, 1 Srpen 2011No Comment
Pozvánka na 6.závod Galaxy série a Český pohár TREK MTB MARATON KRAKATIT Dobříš

První srpnovou sobotu (6. srpna) odstartuje ve středočeské Dobříši šestý ročník maratónu horských kol s názvem Trek MTB Maraton Krakatit. Ten na své atraktivní trasy v délkách 50 a 80 kilometrů, jež vedou v brdských lesích, každoročně láká stovky startujících z celé republiky.

Vyznavači horských kol všech věkových i výkonnostních kategorií se 6. srpna sjedou do Dobříše, aby poměřili síly na tratích Trek MTB Maratonu Krakatit. Atraktivní prostředí Brd a kvalitní pořadatelské zázemí dělá z tohoto podniku jeden z těch, které jsou startujícími velice kladně hodnocené. I proto se, stejně jako třeba v loňském roce, očekává hojná účast startujících ze široka daleka.

Cyklisté, kteří se k účasti v maratónu Krakatit odhodlají, budou mít na výběr ze dvou délek tras. Kratší měří 50 kilometrů, delší dokonce 80 kilometrů, obě jsou závodníky označované za zajímavé a zábavné. Úvodní kilometry maratónu jsou rychlejší a vedou spíše po širokých cestách, pak ale trať zmizí v nitru brdských lesů a nabídne pěkné sjezdy a také příjemné stezky charakteru singltrek. Závod tak horským cyklistům nabídne vše, co ke kvalitní projížďce a dobrému pocitu z ní potřebují. Užít si den na kole v brdských lesích mohou jak ambiciózní sportovci, tak obyčejní cyklisté, kteří jezdí na kole pro radost.

Protože v předchozích letech pořadatelé závodu zaujali vysokou úrovní organizace, získali již v loňském roce status závodu Českého poháru v maratónu horských kol. Body do nejvyšší domácí soutěže bikemaratonců se budou v Dobříši po úspěšné loňské premiéře rozdělovat i letos. „Zařazení do Českého poháru nás samozřejmě těší a vnímáme jej jako ocenění naší práce. Zároveň ale stále myslíme především na ryzí amatéry a hobby jezdce, pro které hlavně závod děláme. I přes určitou sportovní úroveň proto chceme závodu zachovat jeho typickou hobby atmosféru,“ ubezpečil za pořadatele Tomáš Tvrz.

Jednou ze zajímavostí závodu je stejně jako v loňském roce kategorie ParkTool Single Speed vypsaná pro jezdce, kteří nemají své kolo vybaveno měničem rychlostí. Na své si ale kromě dospělých přijdou 6. srpna v Dobříši i děti. V rámci doprovodného programu Trek MTB Maratonu Krakatit totiž bude pod patronátem firmy Lego v anglickém parku zámku Dobříš uspořádán dětský závod pro všechny věkové kategorie malých cyklistů. Výrobce proslulých stavebnic odmění každého startujícího závodníka malým dárkem a ti nejlepší se pak mohou těšit na hodnotné ceny v podobě větších, velkých a největších stavebnic. V průběhu celého dne potom bude dětem zdarma k dispozici cyklo škola, v níž si budou moci na speciální dráze a za dohledu zkušených instruktorů zdokonalovat své cyklistické umění.

Moderátorem akce bude sportovní komentátor Ivan Mejtský z České televize, s níž pořadatelé i letos jednají o tom, aby z Krakatitu stejně jako v loňském roce vyrobila reportáž pro kanál ČT4 Sport.

Více informací jako například propozice, mapy, výškové profily a nebo i přihlášku na Trek MTB Maratonu Krakatit naleznete na stránkách www.mtbike.cz a www.galaxy-serie.cz

Tomáš Tvrz

Comments are closed.