Home » Aktuální téma, Závody

Jaroslav Kulhavý Králem cyklistiky 2011

Submitted by on Úterý, 15 Listopad 2011No Comment
Jaroslav Kulhavý Králem cyklistiky 2011

Jaroslav Kulhavý byl na veletrhu Bike Brno vyhlášen Králem cyklistiky za rok 2011. Suverén letošní sezony v olympijské disciplíně cross country horských kol vyhrál mistrovství světa i Evropy a Světový pohár, kde vyhrál pět ze sedmi závodů. Navíc skončil druhý na mistrovství světa v MTB maratonu. Cenu převzal na slavnostním večeru v Brně.

Když to vychází, tak mne to docela baví – prohlásil vítěz ankety, který je velkou olympijskou nadějí české reprezentace na OH v Londýně. Letos se stal i nejlepším českým armádním sportovcem roku.

Jaroslav Kulhavý získal 366 bodů, druhý v anketě mistr světa v cyklokrosu Zdeněk Štybar měl o polovinu bodů méně. Oba se věnují cyklokrosu. Kulhavý ale jen doplňkově a cílem obou je silnice. Zdeněk Štybar se chystá v příštím roce na Vueltu a náš nejlepší biker přemýšlí o přechodu na silnici možná po olympiádě v Londýně.

Třetí v absolutním pořadí skončil silničář Roman Kreuziger, který letos získal 6. místo a bílý trikot pro nejlepšího mladého jezdce na Giro d’Italia a v anketě Krále cyklistiky dokázal zvítězit 3x v letech 2004, 2008,2009. Až začátkem prosince oznámí svůj závodní program pro příští rok.

Doprovodnou anketu Miss cyklistiky vyhrála Denisa Bartizalová. Nejsympatičtějším cyklistou byl v internetovém hlasování zvolen Jaroslav Kulhavý.

Comments are closed.