Home » Aktuální téma, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Jakub Říha /Galaxy CykloŠvec/ zvítězil ve 13.ročníku MRSN 4down

Submitted by on Úterý, 11 Říjen 2011No Comment
Jakub Říha /Galaxy CykloŠvec/ zvítězil ve 13.ročníku MRSN 4down

Letošní mistr republiky ve fourcrossu teprve devatenáctiletý Jakub Říha /Galaxy CykloŠvec/ zvítězil ve 13.ročníku MRSN 4down na sjezdovce Portášky ve Velké Úpě. V tradičním závodě na zakončení bikové sezony vyhrál všechny své rozjížďky a ve finále porazil druhého Hynka Strouhu /Exe Bikes/, třetího Adama Staška /Ghost Factory Racing Team/ a čtvrtého Petra Třešňáka /Ovoce a zelenina/.

MRSN 4down. Třináct ročníků Marosany má třináct různých vítězů! Ještě nikdy se nikomu nepodařilo Marosanu vyhrát dvakrát. Letošní originální trofej se symbolickou třináctkou uprostřed si do Písku odvezl Jakub Říha. Startoval i loňský mistr světa ve fourcrossu Tomáš Slavík a pořadatel závodu – ikona českého MTB – Michal Maroši – Marosana /oba RSP team/, ale i další velká jména Polc, Charvát nebo Měchura. Téměř dvě stě závodníků předvedlo kvalitní úroveň a zajímavou podívanou.

Závodní trať již v minulých ročnících využívala maximum z možností sjezdovky Portášky, a proto byl její koncept stejný jako v letech minulých. Součástí tratě byl například oblíbený road gap a také start a cíl byl na stejném místě. Letošní novinkou na trati byla nová lesní pasáž.

Hodně zajímavá finálová bitva proběhla i v kategorii open – plno předjíždění, hromadné skoky a drama až do samotného konce. Nejostřejší lokty z finálové čtveřice měl ale nakonec Martin Šmatlán. Holek letos startovala jen necelá desítka a nejrychlejší z nich byla Jana Trojanová.

Devatenáctiletý písecký Jakub Říha je závodníkem GALAXY CYKLOŠVEC TEAMU. Používá vidlice Fox a RSP maziva a masážní prostředky.

Další info: zde

Foto: Patrik Procházka a Jiří Karfík

Comments are closed.