Home » Aktuální téma, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Zlaté mince Valašská padesátka 2011

Submitted by on Čtvrtek, 8 Září 2011No Comment
Zlaté mince Valašská padesátka 2011

Za krásného a teplého počasí se v sobotu 3. září, v den, kdy se ženil jeden z našich týmových kolegů Martin Sigmund, jel už tradiční podnik MTB maratonu Valašská padesátka v okolí města Vsetín. Na startu závodu se sešlo okolo 250-ti bikerů a bikerek, kteří se rozhodli poprat se s náročným terénem, nechyběli mezi nimi ani bikeři z našeho týmu, Franta Haitl s Romanem Kašparem. Slunečné počasí bez předchozích dešťů, slibovalo velmi rychlý závod. A to se také do puntíku vyplnilo.

Start závodu se letos neodehrál tradičně jako v minulých ročnících u prodejny Anděl v centru města Vsetín, ale přesunul se do areálu Základní školy Ohrada, kde se zároveň nacházel i cíl závodu.

Start v jiném místě byla jen kosmetická záležitost, jelikož ihned po startu celý balík zamířil na hlavní cestu směr areál bývalé Zbrojovky. Odtud všichni zamířili vstříc stoupání na Vsacký Cáb, kde byla zároveň vypsána horská prémie. V nájezdu do stoupání měl problémy Franta, který se v tlačenici o vybudování lepší pozice nedokázal prosadit a byl vytlačen mimo silnici, kde se malinko zválel. Celé startovní pole tak Frantovi ujelo. Započala tedy stíhací jízda, avšak nebylo jednoduché se dostat úplně dopředu. Franta se musel proplétat téměř z konce startovního pole přes ostatní závodníky, což zabralo velmi mnoho času a taky hodně sil. Nakonec si Franta dojel do druhé skupiny. Ta se však začala postupně trhat a Franta už neměl dostatek sil na to, aby se výrazněji posunul vpřed.

V cíli byl pak Franta klasifikován na šestnáctém místě. Roman pak dojel těsně v závěsu za Frantou na sedmnáctém místě se ztrátou 29 vteřin.

Vítězem závodu se stal Nikola Ivanov, který si dojel do cíle s kontrolovaným náskokem necelých dvou minut.

Výsledky – celkově
1. Nikola Ivanov (Ostrava) 2:17:29
2. Svatopluk Janečka (Nissan Dolák) 2:19:20
3. Peter Jež (Climberg T-Šport Trenčín) 2:22:02

16. František Haitl (Galaxy Team Hranice) 2:33:56
17. Roman Kašpar (Galaxy Team Hranice) 2:34:25

Bronislav Ivan

Comments are closed.