Home » Aktuální téma, Závody

Cyklotrénink Františka Trkala díl jedenáctý: září 2011

Submitted by on Středa, 14 Září 2011No Comment
Cyklotrénink Františka Trkala díl jedenáctý: září 2011

V srpnovém dílu jsme se chlubili, jakých jsme dosáhli výsledků, ale v tomto dílu bych se chtěl zmínit speciálně o Danielu Turkovi, který se v těchto dnech pilně připravuje na mistrovství světa juniorů: jak na časovku, tak na silniční závod jednotlivců. Oba tyto závody se pojedou v Dánsku ve dnech 20. 9. (časovka). a 24.9 (silniční závod).

Myslím si, že Dan má v současnosti velmi dobrou formu, kterou potvrdil na etapovém závodě Regionem Orlicka, který vyhrál. Druhou etapu, časovku, vyhrál a jel jí průměrem 49,5 km/h. Právě do časovky vkládáme na blížícím se mistrovství světa největší naděje.

Ať chceme nebo ne, závodní sezóna se blíží ke svému konci. Září je takový měsíc, kdy se už skoro nikomu nechce moc trénovat, protože hlava říká něco jiného. Ale je potřeba ještě v tomto měsíci strávit nějaký čas v sedle i s výhledem na další sezónu. Praktikoval bych o víkendu závody a přes týden jezdit v základní vytrvalosti. Vidina konce sezóny nám jistě dodá nějaké síly, hlavně psychické. A je potřeba sezónu dojezdit, i bez závodů.

Samozřejmě, někoho mohou čekat poslední vrcholné závody, na něž je potřeba se kvalitně připravit. Taková příprava se odehrává v zónách mezi prahy, ale je to hodně individuální. Je potřeba klást důraz, na to, jak se závodník cítí, už to nejsou tréninky o maximální intenzitě, ale o závodníkově pocitu a samozřejmě o trenérovi.

Proč tato opatrnost?

Tělo je za těch pět závodních měsíců unavené, chybí mu šťáva a právě proto je potřeba klást velký důraz na skladbu tréninku a intenzitu.

Samozřejmě nesmíme opomenout regeneraci po závodech a intenzitu trénovat pouze při plném zregenerování.

Bylo by určitě dobré se v tomto období domluvit s více závodníky a trénovat společně, protože tréninky úplně jinak ubíhají, než kdyby závodník měl stále jezdit sám.

K  září už bylo řečeno dost, ono toho tréninkově už mnoho vymyslet nejde, samozřejmě to se týká závodníků, kteří už mají vrcholy sezóny za sebou, ten kdo ne, tak se ještě musí soustředit na shora uvedené tréninkové zatížení.

Začněte trénovat na kole jako profesionál!

S Cyklotréninkem Františka Trkala to jde!

web: www.frantisek.trkal-cyklotrenink.cz

tel.: +420 605 832 507

e-mail: frantisek.trkal@seznam.cz

Comments are closed.