Home » Aktuální téma, Cyklokros, Foto, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Představení Expres CZ Scott-Teamu Kolín

Submitted by on Pátek, 6 Leden 2017No Comment
Představení Expres CZ Scott-Teamu Kolín

Ve čtvrtek proběhlo v pražské prodejně Scott Sport oficiální představení složení týmu pro rok 2017, kde společně s novým názvem a týmovými barvami představil Jan Slavíček i další nové partnery našeho týmu.

Čtvrtým rokem vstoupí kolínští cyklisté do závodů jako tým UCI a letos došlo k jedné zásadní změně. Stáj se vrací ke kolům Scott a to znamená změnu názvu, letos bude tým vystupovat pod jménem Expres CZ-Scott Team Kolín. Nové budou i teamové barvy, tradiční oranžovou vystřídá žlutá a černá.

„Kontrakt s hlavními partnery máme podepsaný na čtyři roky, tedy až do olympijského roku 2020. I proto je naším dlouhodobým cílem prosadit se na olympijské hry do Tokia,“ řekl šéf týmu Jan Slavíček.
Složení UCI týmu je šestičlenné, pětici mužů Tomáš Paprstka, Jan Nesvadba, Jakub Schierl, Šimon Vaníček a Michael Zaťák doplňuje nadějná Lucie Krupová. „Máme v týmu ale i dalších deset mladých cyklistů a velmi dobře funguje i přípravka, kde je kolem pětadvaceti nadějných dětí. Naopak Elena Vaníčková a Vendula Kuntová u nás končí.

Návrat do sedel kol Scott si Slavíček velmi pochvaluje. „Já osobně jsem v roce 1991 na Scottu vyhrál první ročník ČP bikerů, v roce 2008 to dokázal Filip Eberl a o dva roky později v Táboře se Tomáš Paprstka stal mistrem světa v cyklokrosu. Je to značka vítězů a jsme rádi, že se k ní vracíme. Scott je synonymem vítězství, loni vyhrál OH a i mistrovství světa a naši jezdci tedy mají špičkový materiál. Expres CZ zase naznačuje něco rychlého a je to zdůraznění, že jsme český tým. To je pro nás charakteristické,“ zdůraznil Jan Slavíček.

V týmu sází na skloubení zkušenosti s mládím. „Někdy jsou úspěšní ti vyzrálejší jezdci, někdy ti mladí. Kolín cyklistiku podporuje a v posledních letech jsme nejúspěšnější město v terénu. Paprstka vyhrál dvakrát v cyklokrosový pohár, dvakrát jsme ovládli týmovou soutěž, třikrát jsme byli nejlepší tým na horských kolech, máme cyklistické centrum mládež a tím pádem zajištění budoucnosti.“

Na úspěchy myslí v Expres CZ Scott-Team Kolín i letos. „Hned na domácím cyklokrosovém mistrovství bychom chtěli navázat na první a druhé místo Paprstky a Nesvadby v poháru, rozhodně patří do okruhu favoritů. Věřím, že kvartet našich jezdců se nominuje na MS. A v nové krosové sezoně budeme chtít obhájit loňské pozice a chceme se dobře připravit na domácí ME v Táboře. Pro bikovou sezonu je pro nás prioritní domácí pohár a mistrovství ČR, chtěli bychom usilovat pokaždé o stupně vítězů. Velkou motivací je pro naše jezdce také SP v Novém Městě n Moravě a věřím, že nejlepší se prosadí do reprezentačních týmů,“ plánuje Jan Slavíček jehož jezdci budou od nové bikové sezony používat nejen galusky Tufo, ale nově i zapletená kola od tohoto výrobce. Novinkou v zabezpečení závodníků je též doplňková výživa Amix. Stejně jako v minulé sezóně se o oblečení závodníků postará Silvini, tretry, brýle a přilby opět dodá Catlike, řetězy KMC od CYKLOŠVEC a sedla SMP Selle.

„V závodním programu jsou pro nás nejdůležitější České poháry v cross country a cyklokrosu a vzhledem k tomu, že jsme UCI tým, tak jej budeme kombinovat i se závody Světového poháru a dalšími mezinárodními závody. Junioři se budou zaměřovat i na silnici. Kryštof Solař, Šimon Vaníček a Lucie Krupová mají na to, aby bojovali o medaile. Špičkové závody v zahraničí musí být pro všechny motivací se zlepšovat i na mezinárodní úrovni,“ dodal Jan Slavíček.

Comments are closed.