Home » Aktuální téma, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Finále Světového poháru ve fourcrossu ve Val di Sole 1.Slavík, 3.Tatarkovič, 6.Říha

Submitted by on Pondělí, 22 Srpen 2011No Comment
Finále Světového poháru ve fourcrossu ve Val di Sole 1.Slavík, 3.Tatarkovič, 6.Říha

Tomáš Slavík dokázal získat 1.místo v nejnapínavějším finále SP této sezóny! Z poslední pozice se propracoval na tu nejvyšší, obrovský dav diváků šílel!

Necelých 14 dní před MS, které se jede letos v Champéry (SUI) si Tomáš Slavík dokázal přidat na sebevědomí, když historicky poprvé zvítězil na závodě Světového poháru. Již v kvalifikaci bylo znát, že trať Slavíkovi sedí a zvítězil v kvalifikaci před Fischbachem a Gravesem. Na kluzkým povrchu se odehrál za umělého osvětlení jeden z nejdramatičtějších závodů sezóny a velké finále se zapsalo tučným písmem do historie fourcrossu.

Tomáš postupoval celým závodem bez větších problémů až do velkého finále, kde se mu bohužel nepodařil start a jel stíhací jízdu z poslední pozice. V první zatáčce byla ztráta obrovská, nikdo už nevěřil, že by s tím šlo něco dělat, ale Slavík ukázal proč právě on obléká duhový dres mistra světa.

„Tuto finálovou jízdu bych zařadil mezi dvě nejlepší jízdy mého života. Dostat se z posledního místa na první místo ve finále SP bylo pro mě samotného téměř nemyslitelný a já to tam nějakým způsobem dokázal protlačit! Neuvěřitelný! Nechci se tím nějak kochat, ale jsem sakra spokojenej! Tohle vítězství je pro mě hodně důležitý i s výhledem na nadcházející MS, kde budu obhajovat duhovej dres. Konkurence bude obrovská, ale dám do toho uplně všechno, je to vrchol sezóny a bude to velký! Díky všem, co si kvůli mě vyřvali hlasivky na trati i doma u obrazovky…“

Slavík se tímto vítězstvím posunul na celkové 3.místo celkového pořadí SP, kdy bohužel dvakrát nedokončil závod kvůli pádu. RSP mountainbike team dokázal zvítězit v UCI teamech jak v Itálii, tak i v celkovém pořadí SP.

Video z finálové jízdy, které opravdu stojí za shlédnutí můžete vidět zde: www.youtube.com/watch?v=FqEySXsRqdw

Pro více informací, fotek a videií před nadcházejícím MS můžete sledovat na Athlete page Tomáše Slavík (www.facebook.com/TomSlavik63) a nebo na Twitteru (www.twitter.com/tomslavik).

Spokojený je se šestým místem i úřadující mistr České republiky Jakub Říha (Galaxy CykloŠvec):  Při závodě byla fantastická atmosféra. Diváci vytvořili výbornou kulisu. Mrzí mne, že jsem nedosáhl na stupně vítězů do první pětky, ale s výsledkem jsem spokojen. Jen aby forma vydržela i na mistrovství světa za 2 týdny řekl Jakub Říha, který jako grafik dnes navrhuje dresy GO! v písecké firmě Ace sport.

Další info: www.facebook.com/jakubriha52

Výsledky 4X muži
1. Tomáš Slavík (RSP 4X Racing)
2. Johannes Fischbach (Ghost Factory)
3. Kamil Tatarkovič (Scott FDF)
4. Jared Graves (AUS, Yeti Fox Shox)
5. Rafael Alvarez de Lara (ESP)
6. Jakub Říha (Galaxy CykloŠvec)

Celkové pořadí Světového poháru MTB 4X 2011 – muži
1. Jared Graves (AUS, Yeti Fox Shox) 485 b.
2. Roger Rinderknecht (SUI, BMC) 300
3. Tomáš Slavík (RSP 4X Racing) 283
4. David Graf (SUI) 250
5. Michal Prokop (Specialized) 250
8. Kamil Tatarkovič (Scott FDF) 181
10. Michal Maroši (RSP 4X Racing) 86
14. Jakub Říha (Galaxy Cyklošvec) 54

Comments are closed.