Home » Aktuální téma, Cyklokros, Týmy & závodníci, Závody

TOI TOI CUP v cyklokrosu ve Slaném

Submitted by on Pondělí, 5 Říjen 2015No Comment
TOI TOI CUP v cyklokrosu ve Slaném

Velmi solidním úspěchem skončilo naše první vystoupení na cyklokrosovém TOI TOI Cupu ve Slaném. Měli jsme zastoupení v každé kategorii. Jako první z našich závodníků nastoupil na start Ondra Novák. Na úplného cyklokrosového začátečníka si vedl velmi solidně a 12. místo je toho důkazem. Lenka Janovská už zkušenosti z minulé sezóny má a ve Slaném ji 13. místo v cíli mezi kadetkami zařadilo přesně do poloviny startovního pole. Není to špatný výsledek, ale Lenka by se určitě v průběhu sezóny měla posunout do první desítky.

Následovala kategorie kadetů, kde jsme měli trojnásobné zastoupení a výsledky mluví za vše. Jakub Schierl 1., Tomáš Dudek 5., Alvin Tomášek 7. Schierl byl nejsilnějším závodníkem z vedoucí skupinky, což potvrzoval celý závod. V předposledním kole si pak vybudoval drobný náskok, který udržel až na cílovou pásku. Dudek jako kadet prvním rokem soustředěným a kvalitním výkonem dojel až na 5. místo za vedoucí skupinu. Výsledek a závodní projev Tomáška byl velmi příjemným překvapením, když byl schopen porazit i velmi kvalitní závodníky, jako například Tomáše Ježka.

Junioři bohužel na kadety nenavázali. Nejlepší z nich Michael Zeťák skončil 12., Ondra Hátle 18., Kryštof Solař 23. Šimon Vaníček, který startoval po nemoci, závod nedokončil. Všichni junioři určitě mají na lepší umístění, než předvedli v prvním závodě. Šanci na reparát budou mít již tuto sobotu v Hlinsku.

V ženské kategorii podle očekávání kralovala Pavla Havlíková a na stupních vítězů jí doplnila legendární Hanka Kupfernagel a Jana Czeczinkarová. Vendula Kuntová dokončila na 7. místě, což není na úvodní závod špatné, ale určitě je v jejích silách posun mezi 5 nejlepších. Eleně Vaníčkové se závod nepovedl a skončila 14.

V hlavní kategorii muži Elite se dal očekávat velmi zajímavý vývoj, což se během závodu potvrdilo. Poměrně rychle se utvořila vedoucí pětičlenná skupina, ve které nechyběl náš Tomáš Paprstka a rozhodně nešetřil aktivitou. Až do předposledního okruhu bojoval o stupně vítězů. Poté nabral lehkou ztrátu, kterou už se mu nepodařilo zlikvidovat a cílem projel na 5. pozici. Každopádně velmi povedený závod! Těsným rozdílem zvítězil německý mistr Marcel Meisen před Belgičanem Jimem Aernoutsem a Radomírem Šimůnkem. Před Paprstkou ještě projel páskou na 4. místě Michael Boroš. Duo Štěpán Schubert, Filip Eberl se postupně prokousávalo startovním polem a velmi dobrým výkonem dojelo těsně za hranici první desítky. Eberl zúročil v závěru zkušenosti a porazil Schuberta i Michala Malíka. Eberl 11., Schubert 13. Zajímavé je, že naši závodníci by mezi Čechy brali 3., 5. a 7. příčku. V průběžném pořadí týmů to zatím znamená jasné vedení, což má svoji hodnotu. Zvláště když na druhém místě figuruje belgický tým BKCP-Power Plus! Schubert (U23) navíc potvrdil svoji pozici v reprezentaci a příští týden v neděli odstartuje do závodu Superprestige v holandském Gietenu.

Výsledky TOI TOI Cup Slaný: http://www.cyklokros.cz/cz/toi-toi-cup-2015-2016/toi-toi-cup-2015-16/slany/vysledky

Comments are closed.