Home » Aktuální téma, Cyklokros, Týmy & závodníci, Závody

Cyklokrosový kolotoč začal s výraznou kolínskou stopou

Submitted by on Sobota, 29 Září 2012No Comment
Cyklokrosový kolotoč začal s výraznou kolínskou stopou

Český pohár v cyklokrosu, Toi Toi Cup, začal uplynulou sobotu prvním závodem v Lošticích. A jako první si pro medaile dojeli zástupci stáje Remerx-Merida Team Kolín. Respektive zástupkyně, neboť úvodní startovní výstřel patřil kadetkám. Bez sebemenšího zaváhání si pro zlato dojela Jana Czeczinkarová, druhým místem oranžovou nadvládu potvrdila Daniela Březinová. A že mládežnické kategorie jsou silnou stránkou kolínské stáje, potvrdil následně Jonáš Březina, který coby loňský žák měl mezi kadety premiéru. Takticky skvěle zvládnutý závod dotáhl až do vítězného konce a zajistil tak týmu další zlato. Navíc na páté pozici dojel Lukáš Kunt a šestý skončil Pavel Křížek. Mezi juniory Václav Vomáčko atakoval první desítku, nakonec zůstal těsně za ní na 11. pozici.

V elitní kategorii se sešla velmi dobrá konkurence a vidět byl i Tomáš Paprstka, který nakonec bral místo sedmé, Filip Eberl dojel patnáctý.

Hned další den se téměř celý pohárový kolotoč (bez Elite muži) přesunul do Chomutova a i tady se povedlo zopakovat úvod z Loštic. Czeczinkarová první, Březinová druhá a k tomu ještě hattrick kadetů: 1. Kunt, 2. Křížek, 3. Březina. Navíc junior Václav Vomáčko se posunul do první desítky a mezi ženami si Zuzana Pirzkallová dojela pro bronz.

Úvodní víkend tak pro Remerx-Merida Team Kolín přinesl hned devět pohárových medailí. Takovou bilancí se nemůže pochlubit žádný jiný tým, včetně těch, které se na cyklokros vyloženě specializují.

Comments are closed.