Home » Aktuální téma, Foto, Týmy & závodníci, Závody

Začíná Giro Rosa v Itálii

Submitted by on Pondělí, 8 Červenec 2019No Comment
Začíná Giro Rosa v Itálii

Včera bylo oficiální představení týmů a jejich závodníků na Tour de France a u dam naopak začíná Giro Rosa v Itálii a včera měli také oficiální představování týmů.
Na startu máme dvě Češky Nikolu Noskovou a Markétu Hájkovou. Dnes začíná závod časovkou týmů na 18 km.

Dřívější úspěšná profesionálka, Češka reprezentantka Miluše Flašková Glave k závodu řekla: „Startovala jsem na Giru hodně krát asi 8x. Přeji jim, ať nespadnou. Protože jet zraněné, je fakt peklo. Nevím, jaká jsem byla, 1. ne celkově asi kolem 40… když jedeš pro tým, je jedno jaký jsi. Hlavně ze makáš.“

Eva Fořtová (dříve profesionálka, češká reprezentantka) Evčo, co popřeješ dvěma Češkám na startu, Nikole Noskové a Markétě Hájkové? S Markétou spolupracuješ, je to mladičká závodnice, naopak znáš italské tratě, kde téměř kousek od startu žiješ, jaké vidíš šance Markéty?
„Startovala jsem na Giru celkem třikrát. V první řadě bych děvčatům pogratulovala vůbec k jejich účasti – ono se to totiž nepoštěstí úplně každému, někomu ani za celou kariéru – mluvíme tu o nejprestižnějším etapovém závodu světové ženské cyklistiky; a také bych jim oběma popřála úplně jednoduše hodně štěstí, aby se jim vyhýbali pády, technické problémy a další nepříjemnosti které by jim znemožnily ukázat stoprocentně co v nich je. Nikole pak přeji, aby si na Giru “urvala” co nejvíce osobních satisfakcí, spravila si chuť po období, které možná nebylo pro ni osobně zcela nejlepší a aby odjížděla domů spokojená a plná pozitivní energie do další části sezóny. Zatímco Markétě bych popřála, aby si své první Giro pokud možno užila co nejvíc a bez zbytečného stresu. A protože ji už trochu znám řekla bych asi: “Markétko v klidu! Rozhlížej se, uč se, odjeď všechno co máš a neboj, tentokrát ti to odpustíme, když nedovezeš domů růžový dres… je to všechno zkušenost a investice do budoucna, kterou už ti nikdo nevezme a stát na startu Gira hned první sezónu v elitní kategorii je už samo o sobě obrovský úspěch!”
Hodně štěstí, holky!“

Další program:
Giro pátek 5. července neděle 14. července
1° Cassano Spinola > Castellania
1. Friday 5 July ‘19 = 18 Km (Team Time Trial)
2° Viù > Viù – Saturday 6 July ‘19 – 78,3 Km
3° Sagliano Micca > Piedicavallo – Sunday 7 Juy ‘19 = 104,1 Km
4° Lissone > Carate Brianza – Monday 8 July ‘19 = 100,1 Km
5° P. di Valtellina > P. Gavia – Tuesday 9 July ‘19 = 100,7
6° Chiuro > Teglio – Wednesday, 10 July ‘19 = 12,1 Km (Individual Time Trial)
7° Cornedo V. > Fara V. – Giovedì, 11 July ‘19 = 128,3 Km
8° Vittorio Veneto > Maniago – Friday 12 July ‘19 = 133,3 Km
9° Gemona > Montasio – Saturday, 13 July ‘19 = 125,5 Km
10° San Vito al T. > Udine – Sunday 14 July ‘19 = 120 Km

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.