Home » Aktuální téma, Foto, MTB, Závody

Luboš Mošnička na Stevens na EnduroSerii

Submitted by on Středa, 8 Červenec 2020No Comment
Luboš Mošnička na Stevens na EnduroSerii

Klínovec otevřel závody ze seriálu EnduroSerie, stavitel tratě nás opět nešetřil a opět připravil tratě na výbornou (srovnání s 2019). V sobotu příprava – rozhodl jsem se dát si všechny RZ za své (bez lanovky). RZ 1. byla oproti loňsku lehce modifikována, klasická hrabanka s kořeny, komprese..vše co z mého pohledu do Enduro ježdění patří. Druhá RZ byla prodloužena, ale ta nejzábavnější část zůstala (také asi nejstrmější), třetí a pátá byly natáhnuté kolem DH a německé – takže opět o zábavu postaráno a v tréninku jsem vynechal RZ4. Neděle start – konečně opět v plné polní a směr na RZ1, která pro mne byla ten den poslední. Odstoupil jsem, nedostatečná příprava a nechtěl jsem se pouštět do RZ2,3 atd..když vím, že jsou fyzicky náročné. Převlékl jsem se a šel jsem se podívat na RZ5 rockgarden cca 200m před cíl a viděl jsem opravdu hodně, elita prolítla jak piloti stíhaček a pak letci, kteří toho měli plné „brejle“, sotva drželi ruce na řídítkách a komenty „já to vůbec nedržím nebo nééé, tam nechci apod“ prostě mluví za své. Zadarmo to vůbec není. Klínovec opět doplnilo krásné počasí, na tom kopci snad ani jiné nemají. Takže opět plno bláta, kluzkých kořenů a déšť.

Mezi závody EnduroSerie jsem si odskočil na DropDown, což je hromadný sjezd a bylo to opět úžasné, ale o tom snad příště.

Dalším podnikem ES byl Zadov, dal jsem si jediný cíl a to dorazit do cíle a splněno. Zadov je takový tajný kopec a stavitelé mají rádi prudké pasáže, kde na konci řešíte jak nezapíchnout kolo do země. Počasí tentokrát přálo, trénink jsem nepřeháněl a v rámci tréninku mne doprovodila rodina, takže konzultace kde co a jak projet, zastavování a skutečně trénink jak se sluší a patří. Hodně mi to pomohlo a připravilo mne to na samotný závod, který jsem odjel s rozvahou, ale bez pádu. Samotné tratě popisovat nemá smysl, protože věřím, že příští rok budou zase jiné. Řeknu, že skok „temelín“ nechyběl, RZ2 a 4 byly tak trošku stejné a super (v tréninku jsme je vynechal, což nebylo úplně vhodné). na RZ 1 a RZ6 (ano, bylo jich 6) byly výborné i když se ne úplně všem líbili. Hlavně RZ1 měla SwtichBack, že někteří borci na 29″ přemýšleli jak to do nich ohnout. Můj Stevens má ještě klasiku 27,5″ a vešel jsme se.

Jen doplním, že mé vybavení – stevens, fox, kmc, kenda opět fungovalo a ohnuté ramínko z RZ3 mi opravili kluci z kolofixu. Prostě úplně to tak není o tom co máte pod zadkem, ale jak moc umíte pustit brzdy a jak moc máte našlapáno, proto třeba v ženách vyhrála Barča Prudková, která dříve dominovala XC závodům.

Další závody jsou v Koutech. Doporučuji vyzkoušet nějaký ze závodů, přihlásit se do hobby a vzít s sebou děti a užít si parádní víkend.

Luboš Mošnička /Galaxy CykloŠvec Stevens/

Foto: Matěj Liner

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.