Home » Aktuální téma, Blogy závodníků, Foto, MTB, Týmy & závodníci

Kamil Tatarkovič v Paříži

Submitted by on Úterý, 21 Červen 2011No Comment
Kamil Tatarkovič v Paříži

Z Leogangu jsem se vydal na další závod rovnou do centra Paříže, přesněji k bazilice Sacre Coeur. Jednalo se o sjezdový závod ve městě pouze pro zvané závodníky, který se jel u jedné z nejznámějších pařížských památek. Po delší době jsem měl zase možnost si vyzkoušet závod v městském prostředí a k tomu ještě se jednalo o sjezd, na což jsem se hodně těšil.
V sobotu se na trati jezdit nedalo a tak jsme jen se lehce koukli po Paříži, přičemž výstup na Eiffelovku byl povinností. Následovala procházka trati, meeting s organizátory a potom jsme byli pozváni na menší exkurzy do erotického muzea.

Další den se těsně před obědem šlo na věc. I přesto, že dráha byla dlouhá necelou minutu, bylo na ní několik záludných věcí – několik odkloněných zatáček, divácky atraktivních skoků, dropů, schody, wallridy a taky sprintovací rovinka. Trénink probíhal v pohodové atmosféře a vzhledem k tomu, že se jelo v centru města o diváky rozhodně nouze nebyla. Po tréninku jsme si nejdříve dali 2 měřené jízdy a následná třetí jízda byla rozhodující. Celou dráhu se mi podařilo sjet bez větších chyb a nakonec z toho bylo 5. místo, z čehož jsem měl radost. Po závodech jsem se ani nestačili rozkoukat a už už se vše na místě vrátilo do starých kolejí. Překážky rozebrané a zpěváci, lidské sochy a další umělci hned okupovali svá oblíbená místa a bavili kolemjdoucí turisty.

Kamil Tatarkovič

www.kamiltatarkovic.com


Comments are closed.