Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Závody

Martin Hunal na 3. místě na Vysočina Tour a získal dres nejlepšího vrchaře

Submitted by on Neděle, 4 Srpen 2013No Comment
Martin Hunal na 3. místě na Vysočina Tour a získal dres nejlepšího vrchaře

Vítězem první etapy cyklistického závodu Vysočina 2013 se stal australský jezdec Samuel Spokes z českého celku Etixx-Ihned. S dvanáctisekundovou ztrátou přijel do cíle po 81,8 kilometrech Slovák Marek Čanecký a třetí skončil Martin Hunal ze Sparty Praha.

Start i cíl měla etapa v Bystřici nad Pernštejnem a hned po startu na čtvrtém kilometru se zrodil první únik. Vedoucí skupina neustále měnila své složení až v ní zůstalo při nájezdu na pět okruhů v obci Švařec jedenáct jezdců. Skupina získala před pelotonem, v němž zůstalo 113 jezdců náskok, který bezpečně udržela až do cíle. O stupních vítězů se rozhodlo až v závěrečném stoupání tři kilometry před cílem, kdy čtvrtou vrchařskou prémii vyhrál Spokes a sám si jel pro etapový vavřín.

Ve stoupání se skupina natáhla, ale první dva jezdci dokázali získat náskok, o třetí místo byl ve spurtu nejrychlejší Hunal. I hlavní pole se „nadělilo“ a do cíle přijížděly menší či větší skupinky jezdců.

Výsledky:

1. etapa – (81,8 km):

1. Spokes (Austr.) 2:09:23, 2. Čanecký (SR) +12, 3. Hunal ( AC Sparta Praha) +28, 4. Bucháček (Bauknecht Author) +28, 6. Boubal (VC Ratisbona Regensburg) +28, 7. Bajc (Slovin.) +28, 8. Gebauer (Něm.) +28, 9. Turek (Favorit Brno) +28, 10. Koudela (Etixx-Ihned) +1:10.

Comments are closed.