Home » Aktuální téma, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Tomáš Slavík vyhrál druhý závod Euro Series v Polsku

Submitted by on Čtvrtek, 26 Květen 2011No Comment
Tomáš Slavík vyhrál druhý závod Euro Series v Polsku

Tomáš Slavík (RSP 4X Racing) dokázal suveréně zvítězit na druhém závodě Euro Series ve Szczawno Zdroji, kde se sešla evropská špička! Jakub Říha (Galaxy Cyklošvec) dojel sedmý.

Druhé kolo evropské série se přesunulo do Polska na tradiční trať do Szczawno Zdroje. Trať dostala pár kosmetických úprav a byla tím více atraktivní jak pro diváky, tak i jezdce. Diváků se sešlo nad 5000 a vytvořili skvělou atmosféru hodnou evropského poháru. Za umělého osvětlení a spousty diváku začala celá show. Tomáš Slavík dokázal zvítězit v kvalifikaci před svým teamovým kolegem Wichmanem. V závodě nepoznal chuť porážky a pokaždé zvítězil stylem start – cíl.

„Trať byla hodně fyzicky náročná, ale líbila se mi. V kvalifikaci jsem udělal pár menších chybiček a neměl jsem z toho úplně dobrej pocit, ale vyšlo to a o 0,44 s jsem porazil Wichmana, což se dá považovat za dobrej výkon. Závod byl o dost těžší, jelo se za umělého osvětlení, v některých místech bylo opravdu špatně vidět. Měl jsem vyrovnaný starty a na trati jsem nechyboval, takže asi tato zásadní kombinace mi vynesla 1.místo, který mi potvrdilo moji letošní formu. Závod jsem si skvěle užil! Přes 5000 tisíc diváku nás hnalo jejich hlasivkami k lepším výkonům, bylo to úžasný! Trať byla dobře připravená, výborní jezdci, akce, skvělá show, diváci se bavili… tohle je FOURCROSS!“

Další závod je Světový pohár, který se jede za 2 týdny ve Fort William (Skotsko).

Více fotek a video,  na novém facebooku www.facebook.com/tomslavik63

Výsledky:
1. Tomáš Slavík (RSP 4X Racing)
2. Michael Měchura (Chainreaction Cycles)
3. Joost Wichman (NED, RSP 4X Racing)
4. Lukáš Měchura (Chainreaction Cycles)
5. Marek Peško (SVK, CK Twister)
6. Johannes Fischbach (GER, Ghost Factory)
7. Jakub Říha (Galaxy Cyklošvec)

Ride hard

TomasSlavik.com crew

Comments are closed.