Home » Silniční cyklistika, Za jízdy, Závody

Mistrovský titul pro Kolín

Submitted by on Čtvrtek, 27 Červen 2013No Comment
Mistrovský titul pro Kolín
Nejdůležitější závody domácí silničářské sezóny pro juniory se jely minulý víkend u našich východních sousedů. Mistrovství České republiky se totiž společně se slovenským letos konalo v Dubnici. Zastoupení Remerx-Merida Teamu Kolín nebylo početné, přesto patřil v této kategorii mezi nejúspěšnější.
Největší zásluhu na tom měla Elena Vaníčková, která zvítězila v závodu s hromadným startem a v časovce vybojovala bronz. „Čtrnáctikilometrový okruh mi seděl, věřila jsem ve vítězství a to se nakonec podařilo. Neměla jsem ani problém s velkým horkem, které se po startu v 9 hodin k poledni neustále zvětšovalo,“ říká čerstvá juniorská mistryně republiky. „Zato časovkářský okruh byl dost náročný. Přestože převýšení nebylo velké, hodně foukalo a zejména závěrečné roviny hodně bolely. Chtěla jsem medaili a i když je nakonec bronzová, jsem spokojená,“ dodává.
Jízda proti chronometru sedla také Václavu Vomáčkovi. V konkurenci více jak šesti desítek juniorů skončil šestý a prokázal velmi dobré silničářské kvality. I když závod s hromadným startem se mu úplně nepovedl. Po většinu z osmi okruhů se sice pohyboval na špici, nakonec z toho ale bylo až 25. místo. Třetím do party byl na Slovensku Štěpán Schubert. Ač v silničních závodech absolutní nováček, pokaždé za sebou nechal výraznou část startovního pole.
Další členové týmu se o víkendu účastnili seriálu Kolo pro život ve Vrchlabí. Vendula Kuntová zvítězila mezi ženami, Tomáš Bohata nenašel přemožitele v kategorii jezdců 17 – 22 let a Filip Eberl skončil mezi elitou šestý.

Aleš Vaníček

Comments are closed.