Home » Silniční cyklistika

Benčík mistrem republiky

Submitted by on Neděle, 27 Červen 2010No Comment
Benčík mistrem republiky

Petr Benčík z PSK Whirlpool Author se stal podruhé v kariéře mistrem České republiky v silničním závodu s hromadným startem. Čtyřiatřicetiletý závodník se v neděli v Kyjově po 180 kilometrech prosadil ve spurtu a porazil stájového kolegu Stanislava Kozubka. Tým PSK Whirlpool Author tak získal již pátý titul v řadě. Třetí skončil Milan Kadlec z Dukly Praha s odstupem 21 vteřin. Ten proměnil svůj šestnáctý start na MČR ve třetí medaili, v letech 1998 a 1999 byl druhý.

O tituly se na jedenáctém společném šampionátu českých a slovenských cyklistů bojovalo v okolí Kyjova již od prvního z devíti dvacetikilometrových okruhů. O úniky nebylo nouze a původně 146-ti členné pole se začalo velmi rychle tříbit. Ačkoliv původně sliboval šampionát podívanou s účastí hvězd závodících v ProTour, opět měl závod v režii královéhradecký PSK Whirlpool Author společně s pražskou Duklou. Ani František Raboň nezvládl sám uhlídat všechny nástupy.

Osudový byl ten šestý, kdy odjeli matadoři Petr Benčík (PSK Whirlpool Author) a Milan Kadlec (ASC Dukla Praha). Na ty se v sedmém kole dotáhl Stanislav Kozubek a Martin Mareš a později i Leopold König, takže královéhradečtí policisté v úniku získali zásadní převahu. Zdálo se, že by mohlo dojít na spurt celé skupinky. Těsně před cílem nastoupil Kozubek, jehož se udržel jen Petr Benčík, který nakonec v cílové rovince svého stájového kolegu o pár decimetrů předčil. I přes aktivitu čtyř zástupců stejných barev se Milan Kadlec statečně držel a bojoval do poslední chvíle. Odměnou mu byla bronzová medaile.

BENČÍK Petr PSK-WHIRLPOOL-AUTHOR elite 4:47:37
KOZUBEK Stanislav PSK-WHIRLPOOL-AUTHOR elite – 00:00
KADLEC Milan ASC Dukla Praha ELITE – 00:21
KONIG Leopold PSK-WHIRLPOOL-AUTHOR elite – 00:39
MAREŠ Martin PSK-WHIRLPOOL-AUTHOR elite – 00:39
BÁRTA Jan NETAPP elite – 02:24
HEBÍK Martin PSK-WHIRLPOOL-AUTHOR elite – 05:53
NOVÁK Jakub Amore Vita-Conad U23 – 06:02
KRATOCHVÍLA Jakub Arbo ktm-gebruder weiss U23 – 06:05
PETRUŠ Lubomír BKCP-POWER PLUS U23 – 06:07

Výsledky: www.ckdacomkyjov.cz

Comments are closed.