Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Sezóna 2015 očima trenéra Františka Trkala

Submitted by on Středa, 4 Listopad 2015No Comment
Sezóna 2015 očima trenéra Františka Trkala

Sezóna 2015 je za námi, přichází tedy čas na bilancování. Pro Favorit Brno U23 byla úspěšná i přesto, že tým opustili tahouni Daniel Turek a Michal Schlegel. Cyklistický rok 2015 z pohledu Favoritu hodnotí trenér týmu František Trkal.

Na úvod musím říci, že sezóna nebyla vůbec špatná. Podařilo se nám splnit řadu cílů, které jsme si na začátku roku stanovili, a za to bych chtěl poděkovat všem členům týmu. Samozřejmě bychom to nedokázali bez pomoci partnerů i vedení Favoritu, kterým také děkujeme za podporu.

Každoročně je pro náš tým jedním z velkých vrcholů Český pohár, protože jde o celoroční soutěž a závodník si k úspěchu v ní musí udržet stabilní formu celou sezónu. Michael Kukrle vyhrál kategorii U23, Petr Hampl podtrhl úspěch konečným třetím místem. Z osmi závodů, které se jely, dokázal Kukrle vyhrát ve třiadvacítce tři.

Úspěch obou kluků byl dílem výborné práce celého týmu. V soutěži družstev jsme po loňském senzačním vítězství skončili letos druzí za nejsilnější domácí stájí Whirlpoolem, a i to je pro náš mladý tým výborný výsledek.

Dalším z vrcholů bylo mistrovství republiky, kde ve výborné konkurenci skončil Adam Sekanina pátý v časovce v kategorii U23 a potvrdil, že v této disciplíně patří ke špičce. V silničním závodě jsme bohužel skončili trochu za očekáváním. Do finále šel z našich v nejlepší pozici Hampl, ale ten úplný závěr nezvládl tak, jak by měl i jak sám chtěl.

Potěšily mě však výsledky na řadě dalších důležitých závodů. Na Visegrádské čtyřce v České republice vyhrál Kukrle kategorii U23 a celkově byl třináctý, na GP Maďarska skončil Sekanina celkově šestý a na GP Slovenska Hampl v absolutním pořadí devátý.

Na etapovém závodě kategorie U23 Carpathian Race v Polsku, byl Kukrle nejlepším vrchařem a celkově obsadil 16. místo.

Dařilo se nám i na domácích etapových závodech: Hampl byl celkově druhý na Lidicích, Sekanina třetí. Vyhráli jsme tam královskou etapu a Hampl byl nejlepším vrchařem. Dominik Neuman skončil čtvrtý na Vysočině, Sekanina byl sedmý a Hampl získal dres nejlepšího vrchaře.

Na závodě Okolo Jižních Čech byl Hampl na 12. místě v nabité konkurenci nejlepším Čechem, na East Bohemia Tour jsme se rovněž neztratili a Dominik Chlupáč skončil šestnáctý. A dařilo se nám i v závěru sezóny, na domácím dráhovém závodě Přilba Moravy byl Kukrle pátý.

Jsem rád, že naši závodníci byli nominováni i na různé reprezentační akce. Na mistrovství Evropy jsme měli Kukrleho, na Czech Cycling Tour startovali v dresu reprezentace Kukrle i Hampl a pomáhali Königovi, což byla výborná reklama.

Z celkového pohledu si myslím, že sezónu můžeme hodnotit jako výbornou a už teď pracujeme na tom, aby ta příští byla rovněž vydařená. S obměněným týmem, jehož podobu představíme v příštích dnech.

Foto: Jaroslav Svoboda, Tomáš Tesař, Josef Vaishar a Jan Brychta

Comments are closed.