Home » Aktuální téma, Cyklokros, Foto, Týmy & závodníci, Závody

TOI TOI CUP TRUTNOV A C1 TÁBOR

Submitted by on Pátek, 30 Říjen 2015No Comment
TOI TOI CUP TRUTNOV A C1 TÁBOR

Řijnový cyklokrosový program na domácí scéně je hodně nabitý. V sobotu hostil další díl „malého TOI TOI Cupu Trutnov, ve středu na státní svátek 28.10. se závodní ansábl přesunul do Tábora a miniturné zakončí závod C2 v Lounech v sobotu  31.10.

Trutnov byl prestižní pro mládežnické kategorie a ženy zejména proto, že pro mnohé závodníky se jedná o domácí trať, kterou velmi dobře znají z tréninků a soustředění. Výhodu znalosti technické trati v areálu Bojiště využili naši závodníci dokonale.

Lenka Janovská předvedla mezi kadetkami svůj nejlepší letošní výkon a 12. místo je pro ni solidním úspěchem. Kadeti, kteří zatím dominují celkovému pořadí týmů měli velkou motivaci. Alvin Tomášek se pokusil zaskočit soupeře a vyrazil do terénu nejrychleji ze všech. První 2 okruhy se výborně držel v popředí, pak se postupně propadl na „svoje klasické“ 7. místo. Jakub Schierl opět potvrdil pozici nejsilnějšího závodníka této kategorie a sólo závodem ve stylu Tomáše Paprstky s přehledem zvítězil. Výborně se prezentoval také jeho kolega Tomáš Dudek. Výtečně zvládl taktickou bitvu ve skupince pronásledovatelů. Odpoutal se od ní v pravý čas a dojel si pro skvělé 2. místo, aby tak potvrdil sílu naší kadetské skupiny.

Na kadetské úspěchy se snažili navázat junioři. Michael Zeťák se zlepšuje závod od závodu. Dlouho byl v boji o bronzovou medaili, když se držel s Jonášem Březinou na 3./4. místě. Jonášovu tempu v poslední třetině závodu však nestačil a dokončil po výborném výkonu 4. Nejlepší závod v dosavadním průběhu sezóny zajelo duo Šimon Vaníček a Ondřej Hátle. I oni zúročili znalost trati a podporu domácího prostředí. Šimon projel cílem 7., Ondra 12.

Ženy Vendula Kuntová a Elena Vaníčková se v tomto závodě výrazněji neprosadily, nicméně zajely standardní výsledek. Vendula v cíli brala 6. příčku, Elena 10.

Ze středeční atmosféry v Táboře bylo cítit, o jak prestižní závod půjde. Nabité startovní listiny v elitních kategoriích slibovaly velkou bitvu. Z výkonů mládeže je zapotřebí opět vyzdvihnout Jakuba Schierla, který si zkušeně poradil s domácím kvalitním závodníkem Jakubem Ťoupalíkem, mladším bratrem výborného cyklisty Adama. Velmi solidně zajel také Michael Zeťák. Od souboje o medaile v juniorch ho dělilo zaškobrtnutí na překážce a následně spadlý řetěz. 6. místo v cíli je velmi dobré a zároveň mu zajišťuje účast na ME v Holandsku.

Vrcholem dne byl očekávaný závod mužů Elite/U23. Lídr průběžného pořadí Tomáš Paprstka měl velkou motivaci poměřit se s kvalitní konkurecí jezdců ze zahraničních týmů. Od prvního okruhu si hlídal pozici v čelní skupině. Bylo jisté, že proti převaze jezdců belgické stáje BKCP to nebude mít jednoduché, ale předváděl skvělý výkon. Do posledního okruhu najížděla osmičlenná skupina, která si mezi sebe měla rozdělit medaile. V taktickém souboji nakonec Paprstka nedokázal přespurtovat Boroše a skončil 4.

Závod v Lounech pomyslně přepůlí domácí cyklokrosovou sezónu, ve které jsme zatím velmi úspěšní a panuje velká spokojenost.  Postupně se pozornost začne upínat také ke kolínskému mistrovství republiky, které budeme pořádat 9.1. 2016. Výkony našich závodníků zatím slibují pro fanoušky Remerx-Merida Teamu Kolín svělý sportovní zážitek.

Comments are closed.