Home » Aktuální téma, MTB, Závody

Vendula Kuntová novou posilou Remerx Merida Teamu Kolín

Submitted by on Pondělí, 14 Leden 2013No Comment
Vendula Kuntová novou posilou Remerx Merida Teamu Kolín
Největší posilou oranžových kolínských barev do nadcházející sezóny se stala Vendula Kuntová, mladá a perspektivní závodnice zvládající na vysoké úrovni jak horská kola, tak cyklokros i silnici.
„Kolínský tým již dlouho patří do absolutní domácí špičky. Má stabilní zázemí a tak vedle dalšího růstu výkonnosti a nové motivace jsou důvodem změny i lepší podmínky a zázemí na závodech,“ říká devatenáctiletá studentka jičínského gymnázia. Soustředit se chce především na MTB plus doplňkově na cyklokros. A cíle do sezóny 2013? „Chtěla bych titul z Mistrovství České republiky a nominovat se na mistrovství světa. Tam pak zajet slušný výsledek,“ říká.
Že bude nová akvizice patřit k nejlepším v České republice, s tím počítá i manažer týmu Jan Slavíček. „Ve své věkové kategorii určitě do domácí špičky patří a může tam být i na mezinárodní úrovni. Dokázala vybojovat stříbro na mistrovství republiky a ve světovém poháru zajet do desítky. Na stupně vítězů může letos pomýšlet i mezi ženami v Českém poháru, v rámci Evropy i světa není desítka v její kategorii nereálná.“ Kategorie do 23 let by tak pro Remerx-Merida Team Kolín mohla být letos velmi zajímavá. „Věřím, že jak Vendula Kuntová, tak Tomáš Paprstka budou bojovat o nejvyšší příčky,“ dodává Jan Slavíček.
V těchto dnech Vendula Kuntová odlétá na Kanárské ostrovy najíždět kilometry, pak ji čeká soustředění v Harrachově, další příprava na horách a následně Kypr. Tam by také mohla zahájit závodní sezónu. Do Remerx-Merida Teamu Kolín přestoupila z GT Bicycles Opportunity, ještě před tím jezdila za Duklu Praha. Letos ji čeká maturita, následně by chtěla na pražské lékařské fakultě studovat obor Nutriční terapeut. Zajímavostí je, že po mnoha letech se v jednom týmu sejde s bratrem Lukášem, který sbírá úspěchy v kategorii kadetů. „Je to už hodně dávno, co jsme spolu byli v Maraton centru Jičín, pak se naše kroky zhruba na šest let rozešly.“

Největší posilou oranžových kolínských barev do nadcházející sezóny se stala Vendula Kuntová, mladá a perspektivní závodnice zvládající na vysoké úrovni jak horská kola, tak cyklokros i silnici.„Kolínský tým již dlouho patří do absolutní domácí špičky. Má stabilní zázemí a tak vedle dalšího růstu výkonnosti a nové motivace jsou důvodem změny i lepší podmínky a zázemí na závodech,“ říká devatenáctiletá studentka jičínského gymnázia. Soustředit se chce především na MTB plus doplňkově na cyklokros. A cíle do sezóny 2013? „Chtěla bych titul z Mistrovství České republiky a nominovat se na mistrovství světa. Tam pak zajet slušný výsledek,“ říká.Že bude nová akvizice patřit k nejlepším v České republice, s tím počítá i manažer týmu Jan Slavíček. „Ve své věkové kategorii určitě do domácí špičky patří a může tam být i na mezinárodní úrovni. Dokázala vybojovat stříbro na mistrovství republiky a ve světovém poháru zajet do desítky. Na stupně vítězů může letos pomýšlet i mezi ženami v Českém poháru, v rámci Evropy i světa není desítka v její kategorii nereálná.“ Kategorie do 23 let by tak pro Remerx-Merida Team Kolín mohla být letos velmi zajímavá. „Věřím, že jak Vendula Kuntová, tak Tomáš Paprstka budou bojovat o nejvyšší příčky,“ dodává Jan Slavíček.V těchto dnech Vendula Kuntová odlétá na Kanárské ostrovy najíždět kilometry, pak ji čeká soustředění v Harrachově, další příprava na horách a následně Kypr. Tam by také mohla zahájit závodní sezónu. Do Remerx-Merida Teamu Kolín přestoupila z GT Bicycles Opportunity, ještě před tím jezdila za Duklu Praha. Letos ji čeká maturita, následně by chtěla na pražské lékařské fakultě studovat obor Nutriční terapeut. Zajímavostí je, že po mnoha letech se v jednom týmu sejde s bratrem Lukášem, který sbírá úspěchy v kategorii kadetů. „Je to už hodně dávno, co jsme spolu byli v Maraton centru Jičín, pak se naše kroky zhruba na šest let rozešly.“

Aleš Vaníček

Comments are closed.