Home » Aktuální téma, Blogy závodníků, Foto, MTB, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Rozhovor s Jiřinou Ščučkovou

Submitted by on Pátek, 3 Březen 2023No Comment
Rozhovor s Jiřinou Ščučkovou

Rádi bychom vám představili Jiřinu Ščučkovou, která je rodačkou z obce Střeň a určitě nebude chybět na startu závodu Hanáckého gravelu (Olomouckého řetězu) 22.4. 2023

1) Ve Střeni již nebydlíš, jaký máš vztah z touto obcí?
Je to moje rodná vesnice, takže jsem ráda jezdím, ráda se potkávám s lidmi, s kterými jsem vyrůstala jako malá a můžeme si popovídat o tom, jak jde čas, a hlavně tu žije můj otec a Střeň je moje srdcovka.

2) Kdo tě přivedl k cyklistice?
K cyklistice mě přivedl můj bratr Michal Frantik který už jezdil za TJ Uničov. Mě to natolik chytlo, že to je dodnes moje životní láska. V Uničově jsem mohla trénovat po boku pozdějších našich TOP cyklistů jako je Tomáš Konečný, Honza Hruška a do teď se tím chlubím a poznat spoustu super lidiček a zažívat s nimi krásný cyklistický život.

3) Několikrát jsi vyhrála závody ve Střeni, jak se ti závodilo před domácím publikem?
Závodit na „domácí“ půdě, před“ domácím “ publikem je velice zavazují. Všichni vás tam znají fandí vám, podporují vás a vy jim chcete za to ukázat, že to nebylo zbytečné, že patříte mezi ty nejlepší. (bavíme se o období kdy jsem závodila)
4) Budeš letos závodit?
Tak závodit… tak bych to nenazvala, ale na start se postavím a pojedu, dokud mě síly budou stačit Abych to přivedla na pravou míru, sportem už se jen bavím a udržují se abych byla zdravá a také abych měla pěknou postavu (usměv).

5) Na gravelu nebo MTB kole v rámci Olomouckého řetězu?
Na MTB kole, takže se postavím na start Olomouckého řetězu, jiné kolo už nemám. Každopádně fandím každému takovému závodu a smekám před pořadateli a držím palečky, aby vše dobře dopadlo a všichni byli spokojení.

6) Na co bys nalákala děti a všechny závodníky do obce Střeň?
Určitě milý lidé, pro děti spousta sportovních zážitků a krajina Litovelské Pomoraví je krásná. Důležité je že každý, kdo dojede je vítězem a večer to může oslavit, vždycky to stálo za to.
Těším se na ty, co dorazí, že se uvidíme na startovní čáře ve Střeni.

Více o Jiřině: https://effetec.com/cs/cyklisticky-effetec-team/
https://www.kolarna.eu/hanacke-gravel/
www.stren-cyklokros.cz

 

Comments are closed.