Home » Aktuální téma, MTB, Pozvánky k závodění, Závody

BikeGolf o mistrovské dresy i pro nejširší veřejnost

Submitted by on Úterý, 11 Srpen 2015No Comment
BikeGolf o mistrovské dresy i pro nejširší veřejnost

Dva dny plné sportu a sdílení společných zážitků, to je BikeGolf. Loni se na České Sibiři uskutečnil jeho první ročník, na ten druhý je stále možné se přihlásit a užit si nevšední sportovní zážitek. Stačí zvládnout ujet na kole 40 kilometrů jako součást Jistebnického maratonu a den na to uhrát osmnáctijamkové hřiště na nedalekém Čertově Břemeni.

„Já myslím, že BikeGolf není pro žádné drsňáky. Ano, je pravda, že cyklistika i golf jsou sporty časově náročné a kombinovat je na slušné úrovni je pro zaměstnaného člověka často prakticky nemožné. Ale na druhou stranu, jízda na kole je u nás podle statistik nejoblíbenější sport vůbec. Snad každý máme někde kolo a snad každý jsme na kole přinejmenším v dětství jezdili. Myslím, že těch, kdo ujedou na kole 40 kilometrů, je mezi golfisty hodně. BikeGolf je zábava, zajímavost, a možná i výzva. Nemyslím, že by každý, kdo se postaví na start BikeGolfu měl rovnou uvažovat o svých šancích na vítězství, spíš naopak. Podívejte se jen, kolik nadšenců startuje v seriálu Kolo pro život, Galaxy série i v jiných hobby závodech, jsou jich tisíce, a tratě tam jsou delší i těžší než v Jistebnici.“ Říká jeden z pořadatelů BikeGolf Championships 2015 Martin Raufer.

A připomeňme také týmový duch BGCH. Slušný golfista může bikovou část jen objet a svému týmu přispět svým golfovým výsledkem, což samozřejmě platí i naopak. Nejhorší výsledek z tříčlenného týmu se škrtá, počítají se jen ty dva nejlepší.

Kromě toho, že se hraje (jede) o mistrovský titul, se tu scházejí lidé podobného ražení a panuje skvělá, přátelská atmosféra. Kdo chce, může využít setkání v salonku hotelu Monínec večer po cyklistické části.

„Loni s námi startoval skikrosař Tomáš Kraus, profesionální biker Milan Spěšný nebo golfový trenér Petr Trčka. A užili jsme si to všichni“ dodává Raufer. „Vím o řadě lidí, kteří by byli ozdobou BikeGolfu, protože výtečně jezdí na kole i skvěle hrají golf, uvidíme, třeba je jednou na start zlákáme. Kromě výše jmenovaných kupříkladu hokejový brankář Domink Hašek, cyklisté Ján Svorada, Jiří Ježek, Michal Prokop, František Raboň, lyžařka Kateřina Neumannová, aktuální biatlonová hvězda Veronika Vítková nebo ze světa umění jeden za všechny Jíří Korn. A mezi aktivními i bývalými hokejisty jich nepochybně budou desítky.“

Zájem o kombinaci mountainbiku a golfu roste. Rostou závody (BGCH bude letos přinejmenším již čtvrtý svého druhu), rostou počty účastníků a roste i sportovní úroveň na předních příčkách. BikeGolf v Jistebnici a na Čertově Břemeni bude 22. a 23. srpna letos zřejmě poslední takovou akcí.

Více informací a přihlášky najdete na www.bikegolf.cz

Propozice MTB závodu Galaxy série: www.galaxy-serie.cz/rs/zavody-galaxy-serie/5-jistebnice/2015-08-22/


Comments are closed.