Home » Aktuální téma, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Okolozlína

Submitted by on Neděle, 7 Říjen 2012No Comment
Okolozlína

Čtyři stovky účastníků se postavily na start tradičního zavíráku sezony horských kol. Podravka Okolozlína patří k babímu létu stejně jako typická „baťovská“ architektura ke Zlínu, který závěrečný díl Cyklomaratontour o uplynulém víkendu hostil. Pouhý den po finále Galaxy série v Kácově jsme tak závodili znovu…

V Kácově jsme po Galaxy Catlike Zručském maratonupřespali a zatímco Mira Grammer s Verčou Kutňákovou zamířili domů, Franta, Broňa a já jsme vyrazili směr Zlín. Cesta utekla jak voda, takže hodinu a půl před startem jsme byli na místě a v klidu jsme se mohli připravit na pro mě osobně poslední závod sezóny.

Po pádu v sobotním závodě jsem byl celkem dotlučený, takže pro mě osobně to byl vabank – buď to pojede a zkusím jet na umístění a nebo to nepojede a závod objedu buď jako výlet na 45 kilometrů nebo z toho slezu. Už po startu se jedou bomby, úvod je celkem nervózní. V nájezdu do terénu nejmenovaný závodník Meridy amatérsky řadil ve výjezdu a úplně se zastavil, čímž zašpuntoval trať. Měl jsem štěstí, že jsem ho těsně minul a kopec mohl vyjet v sedle. Už pvní kilometry stoupání startovní pole nadělily, odjela vedoucí skupina, za ní jela druhá skupina a za ní jsem vlál já. Po chvíli mě dojel Ondra Kobliha, za kterým jsem se do skupiny vyvezl, ale kousek pod vrcholem jsem z ní stejně odpadl. Svaťa Janečka, Radek Šíbl, Pavel Žák i Jirka Hradil s Koblihem jeli jak dobytci a už to po sobotním závodě v nohách prostě nešlo.

Chvíli jsem putoval sám a vypadalo to, že mě zezadu ještě někdo dojede, což se taky stalo. Nakonec jsme utvořili takovou pseudoskupinu já, Radek Šíbl a nějací dva kluci. Za půlkou jsme dojeli Pavla Žáka. Jel jsem, co to šlo. Už jsem cítil blížící se cíl, ale že se za mnou v háku borci vyvážejí borci mě moc netěšilo. Když jsem jim řekl, že jsou vyčůraní jak díry do sněhu, zvedli se a odjeli. Dobře mi tak po deseti kilometrech, co jsem odtáhl špici víceméně sám. Ale na takové „závodění“ já prostě nejsem.

V cíli jsem byl 11. a moderátor hlásil 1. místo v kategorii. I Frantovi, který dojel 13. hlásil 2. místo, takže to sedělo. Jaké bylo naše překvapení, když jsme pak naše jména našli ve výsledcích na druhém a třetím místě! Ale co, na bednu jsme si vlezli, takže poslední závod sezóny z tohoto pohledu OK :-)

45 km – muži absolutně
1. Stanislav Hejduk (Madeta Fitness Specialized) 1:50:56
2. Jan Nesvadba (Madeta Fitness Specialized) +3:38
3. Jan Hruška (Toyota Dolák MTB Team) +3:44
4. Martin Stošek(ČS Specialized Junior MTB Team) +4:24
5. Ondřej Kobliha (Madeta Fitness Specialized) +5:01

11. Tomáš Gladiš (Galaxy Team Hranice) +9:51
13. František Haitl (Galaxy Team Hranice) +13:24

Tomáš Gladiš

Foto: vilemhoracek.zenfolio.com

Comments are closed.