Home » Aktuální téma, Foto, MTB, Týmy & závodníci, Závody

BIKOVÝ MISTRÁK ZA NÁMI!

Submitted by on Pondělí, 20 Červenec 2015No Comment
BIKOVÝ MISTRÁK ZA NÁMI!

O uplynulém víkendu se v Kutné Hoře konal letošní bikový pohár a hlavní hvězdou REMERX-MERIDA TEAMU KOLÍN byla bezesporu Vendy Kuntová. Ta vyhrála doslova co se dalo… V pátek si na krk pověsila společně s Tomášem Paprstkou a hostujícím Michaelem Zeťákem bronzovou medaili ze závodu štafet a pak už pokračovala na zlaté vlně. V sobotních sprintech nenašla přemožitelku ve společné kategorii žen a žen do 23 let, stala se mistryní ČR v této disciplíně a zvítězila také v celkovém hodnocení ČP. V neděli si tento zlatý double zopakovala i v cross-country, když si podruhé oblékla mistrovský dres tentokrát v kategorii žen do 23 let, ve které vyhrála i celý pohár a navíc v závdě dokončila jako třetí v absolutním pořadí žen! Takže Vendy fakt dobře!!!

Úspěšní ovšem byli i ostatní závodníci teamu. V sobotním eliminátoru přidal medaili ještě v kadetech Kryštof Solař, který dojel ve finále na druhém místě a stříbrná pozice mu patří i v celkovém hodnocení poháru ve sprintu. Finálovou účast si připsal ještě v elitě mužů Pavel Skalický, kterému však nevyšel úplně ideálně start a na medaili to nedalo. Celkově mu však v poháru sprinterů patří výborné druhé místo. V celkovém hodnocení poháru sprintu se prosadil ještě na třetí místo Tomáš Dudek. Tomu sice finálová účast v mistrovském závodě těsně unikla, když dokončil na pátém místě…

V neděli se na stupně vítězů postavil společně s Vendy ještě Elen Vaníčková, která dokončila závod třetí v kategorii žen do 23 let. Nepopulární brambory zbyly na kadetku Lucku Krupovou a také na Filipa Eberla v elitě, který předvedl skvělou jízdu a i když byl ve startovním poli nejstarším závodníkem, ukázal, že do starého železa určitě nepatří! Do top ten mezi eliťáky se vešel ještě Pavel Skalický, který dokončil na 9. místě. Na páté příčce mezi žáky dokončil závod Tomáš Dudek, kterému to v celkovém zúčtování stačilo na celkové pohárové vítězství. Velkou pochvalu za předvedený výkon zaslouží i Lukáš Kunt, který se v současnosti soustředí spíše na silniční disciplíny, ale jeho sedmé místo mezi juniory je skvělým bikovým výsledkem. Mistrák bohužel nevyšel našim kadetům. Nejlépe z nich si vedl Ondra Hátle, pro kterého je 14. místo velmi dobrým výsledkem, ale ostatní se srovnali až na rozhraní druhé a třetí desítky… Bohužel na velké vedro, které v neděli v Kutné Hoře panovalo, doplatil zřejmě Tomáš Paprstka, který musel ve třetím okruhu ze závodu odstoupit… Ten však bude mít velkou šanci na reparát už příští týden na ME, kam odcestuje i Vendy Kunová.

Vrchol domácí bikeové sezony je tedy úspěšně za námi a i když se to nezdá, za chvíli už se budeme chystat na cyklokros….

Kompletní výsledky z Kutné Hory zde…

Kompletní fotogalerie…

Comments are closed.