Home » Pozvánky k závodění

V Ostravě se pojede o tituly

Submitted by on Pátek, 6 Srpen 2010No Comment
V Ostravě se pojede o tituly

Seriál závodů UNILEVER CHANCE CYKLOMARATON TOUR 2010 se nám přehoupl přes svou polovinu a dále pokračuje závodem RWE Okoloostravy, který je vyhlášen jako mistrovství ČR v ½ maratonu. Závod, který se koná 8. srpna v městečku Vřesina u Ostravy, je pořádán pod záštitou města Ostravy. Pojede se na tratích dvou délek, závodit mohou i děti. V sobotu před Okoloostravy se navíc v hornickém městě koná cross-country závod druhé kategorie klasifikace UCI C2.

„Pro závodníky jsou opět připraveny dvě varianty trati, které jsou středně těžké, není to žádná brutalita,“ říká její stavitel Lukáš Roubíček. První variantou je 60 km dlouhá trať s převýšením 1200 m. Kratší trať měří 30 km a převýšení zde činí 400 m.

Delší trať je jednookruhová a zavede vás směrem na Budišovice, které však jen minete pokračujíce přes les do Nových Sedlic. Zde už se do vesničky podíváte a ne jenom do Sedlic. Z nich trať pokračuje přes Suché Lázně a Raduň. Za Raduní se můžete kochat krásou Přírodního parku Moravice, přes který je trasa vedena. Zbylá část úseku pak pokračuje v podobném duchu a vede především po lesních a polních cestách. Pro závodníky s menšími ambicemi je připraven okruh kratší, který je situován jen z části po trase delšího okruhu. Vede kousek za vísku Budišov, poté do vesničky Pusté Polomi a odtud pak cestou směr cíl. I nejmenší závodníci si přijdou na své v tradičním Tygříkově poháru. Registrace do závodu trvá pouze do 09:30. Závod odstartuje v 10:00.

Registrace bude probíhat klasicky od 08:00 do 10:30. Závodníci na 60 km startují od 11:30, závod na 30 km odstartuje o deset minut později.

Protože je delší trať závodu zařazena do MČR v ½ maratonu, očekává se velice silná konkurence. Můžete se těšit na účast české reprezentace v čele s hvězdami jako jsou Jan Hruška, Martin Horák, Robert Novotný a Tomáš Vokrouhlík. Nebude chybět ani italská reprezentace, která se zúčastní v sobotu před závodem Ostavského Chachara.

Pro závodníky je opět připraveno mnoho zajímavých a hodnotných cen a také tombola, která bude losována ze všech zúčastněných závodních čísel.

Jak závod RWE Okolostravy, tak i Ostravský Chachar jsou součástí Bikového ostravského víkendu. XC závod Ostavský Chachar začíná v sobotu 7. srpna 2010 od 9:00 startem juniorů. Pro letošní rok je závod zařazen do Světového Poháru UCI kategorie C2 a je také finálovým podnikem Central European Cup 2010 – pro Střední Evropu. Součástí Ostravského Chachara jsou i závody dětí a mládeže „Ostravský Chachar Junior Trophy“ a závody o titul Mistra Slezska pro kategorie muži masters, muži open a dorostenecké kategorie.



Comments are closed.