Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Startujeme na mistrovství republiky

Submitted by on Středa, 19 Červen 2013No Comment
Startujeme na mistrovství republiky

V nadcházejících dnech čeká závodníky Favoritu jeden z vrcholů sezóny v podobě startu na společném mistrovství republiky se Slováky v Dubnici nad Váhom.

Příprava vyvrcholila o uplynulém víkendu v Lanškrouně, kde měli naši borci soustředění. Zúčastnili se ho Turek, Chlupáč, Kukrle, Záleský a dva junioři z Favoritu Schlegel a Středa. „Hampl se chystal doma na Moravě a v neděli vyhrál veřejný závod, který jel v rámci přípravy. Záleský absolvoval v neděli závod v Rychnově nad Kněžnou a rovněž zvítězil,“ prozradil trenér František Trkal.

Šampionát se na Slovensku koná od čtvrtka do neděle. V páteční časovce na 41 kilometrů (kategorie U23 jede společně s muži) se v dresu Favoritu představí trojice Turek, Chlupáč, Kukrle. Nedělní silniční závod pojedou kromě zmíněné trojice ještě Hampl a Záleský. „V kategorii U23 máme ty nejvyšší ambice, k čemuž nás opravňují výsledky z první poloviny sezóny. Turek by měl v časovce atakovat medailové pozice, přestože je tam na medaili tak osm adeptů. Silniční závod bude hodně ovlivněn taktikou, ale výkonnost kluků je dobrá a chci, aby to potvrdili,“ řekl František Trkal.

Comments are closed.