Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Závody

Okolo jižních Čech startuje 4. září

Submitted by on Čtvrtek, 14 Srpen 2014No Comment
Okolo jižních Čech startuje 4. září

4. – 7. září se v jižních Čechách potřetí uskuteční cyklistický závod evropského poháru Okolo jižních Čech-ČEZ tour 2014. Na start se postaví 120 cyklistů z dvaceti profesionálních týmů. Generálním partnerem závodu je, stejně jako v přechozích ročnících, Jaderná elektrárna Temelín Skupiny ČEZ. Pořadatelem závodu je Cyklistický klub RBB Invest Jindřichův Hradce a Město Jindřichův Hradec. Závod se koná pod záštitou hejtmana Jihočeského kraje Jiřího Zimoly.

V pelotonu nebudou chybět týmy zvučných jmen, jako na příklad Lotto Belisol z Belgie, Itera Katusha z Ruska, národní týmy Německa a Kataru či český Etixx Continental cycling team. Jižní Čechy bude reprezentovat ČEZ Cyklo Team Tábor.

Centrem závodu se stane město Jindřichův Hradec, odkud týmy budou vyjíždět na závody ve čtyřech etapách, které se odehrají na jihočeských tratích.

Sportovní program Okolo jižních Čech-ČEZ tour 2014:

  • Čtvrtek 4. září: Protivín – Tábor (150 km);
  • Pátek 5. září: časovka jednotlivců – Nová Bystřice (12,5 km);
  • Sobota 6. září: Třeboň – Churáňov (164 km);
  • Neděle 7. září: Týn nad Vltavou – Jindřichův Hradec (156 km).

„V loňském roce, se závodníci po trati pohybovali průměrnou rychlostí přes 43 kilometrů za hodinu. I v letošním roce můžeme očekávat úžasné souboje v kopcích, sprintech a napínavých cílových dojezdech,“říká Petra Vacková z pořádajícího Cyklistického klub RBB Invest Jindřichův Hradec.

Již od prvního ročníku je hlavní myšlenkou závodu spojení cyklistiky – sportu, který je v jižních Čechách doma především ve své rekreační podobě, a propagace jižních Čech jako skvělé (cyklo)turistické destinace v mezinárodním měřítku. „Pro letošní ročník byly etapy závodu vybrány tak, aby jižní Čechy ukázaly svou krásu a různorodost. Peloton závodu projede rybníkářskou oblastí Třeboňska, pozná kopce Novohradských hor i velké kopce Šumavy, zavítá do oblasti České Kanady, Táborska či Písecka,“ doplňuje Petra Vacková a doplňuje: „Mezinárodní cyklistický závod Okolo jižních Čech – ČEZ tour se tak stává tradiční sportovní akcí celorepublikového významu.  Každým dalším rokem získává na popularitě nejen mezi profesionálními cyklisty z Čech i zahraničí, ale také mezi fanoušky cyklistiky.“

Foto z r.2013: zde

Comments are closed.