Home » Aktuální téma, Foto, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Mistrovství Galaxy Stevens série 2017 vyhrál Lukáš Smola

Submitted by on Neděle, 27 Srpen 2017No Comment
Mistrovství Galaxy Stevens série 2017 vyhrál Lukáš Smola

Lukáš Smola /GALAXY CYKLOŠVEC STEVENS/ vyhrál Galaxy Kenda Náměšťský Cyklomaraton, který se jel jako Mistrovství Galaxy Stevens série 2017. Na trati 56 km vyhrál ve spurtu před Josefem Vítů /EUROFOAM SPORT TEAM/. S odstupem za nimi dojel na třetím místě Martin Sovadina /TUV SUD RUSAVA BIKE TEAM/.
Vítěz Lukáš Smola /loňský vítěz Galaxy série/ po závodě: „Jsem rád, že jsem napravil horší umístění z minulého týdne v Galaxy Stevens sérii v Jistebnici. V srpnu jsem vyhrál už maraton v Mladé Vožici i silniční kritérium doma v Písku na Hradišti, tak je to mé třetí srpnové vítězství. Dokázal jsem na trati i krátce zbloudit, ale byla to moje chvilková nepozornost, vrátil jsem se a dojel své soupeře. V závěru jsme jeli ve dvojici s Josefem Vítů, kterého jsem dokázal v cíli přespurtovat. Mám radost z vítězství i z pěkného poháru města Náměště nad Oslavou. Připravuji se na závěrečné závody Galaxy Stevens série v Kutné Hoře a ve Strašicích. Chtěl bych obhájit celkové prvenství z minulého roku“.

Mezi ženami vyhrála Jana Matlášková /Cyklo Jiřička České Budějovice/, druhá dojela Michaela Pajkrtová /BSK Racing/ a třetí Jana Olbertová /ZŠ BABICE/.
Vítězka Jana Matlášková: „Na trati se mi povolilo sedlo a jela jsem většinu závodu s nakloněným sedlem v nevhodné poloze, ale jsem ráda, že i přes tento handicap jsem dokázala zvítězit. Absolvoval jsem větší část trati sama, sledovala jsem pečlivě značení a neměla jsem při závodě žádnou krizi.“

Závodníci absolvovali tratě 56 km a 28 km. Na kratší trati 28 km zvítězil mezi muži Lukáš Zvolánek /ATREX-BASSTA Brno/ před Janem Putschöglem /CBC team/ a Zdeňkem Matuškou /Rudice/. Mezi ženami vyhrála Michaela Karellová /GALAXY CYKLOŠVEC STEVENS/ před Šárkou Čejkovou /EUROFOAM SPORT TEAM/ a Klárou Šafaříkovou /GS cyklo team Jistebnice/

Děti a mládež, od těch nejmenších na odrážedlech až po juniorky a juniory a dospělé ve všech věkových kategoriích závodili o pěkné ceny od partnerů závodu a krásné medaile. Lukáš Smola jako nejrychlejší jezdec na delší trati obdržel pohár města Náměště nad Oslavou.

Ve třech vstupech předvedli kluci z RideWheelu zajímavou biketrialovou exhibici a po celý den byl nejmenším k dispozici skákací hrad.

Tombolu o servis odpružení Fox zdarma v servisním středisku CYKLOŠVEC Písek vyhrál Jan Putschögl.

Výsledky:
56 km – Muži
1. Lukáš Smola /GALAXY CYKLOŠVEC STEVENS/ 2:10:56 hod.
2. Josef Vítů /EUROFOAM SPORT TEAM/ 2:10:57 hod.
3. Martin Sovadina /TUV SUD RUSAVA BIKE TEAM/ 2:14:43

56 km Ženy
1. Jana Matlášková /Cyklo Jiřička České Budějovice/ 2:41:24
2. Michaela Pajkrtová /BSK Racing/ 2:51:17
3. Jana Olbertová /ZŠ BABICE/ 2:59:01

28 km Muži
1. Lukáš Zvolánek /ATREX-BASSTA Brno/ 1:15:47
2. Jan Putschögl /CBC team/ 1:15:55
3. Zdeněk Matuška /Rudice/ 1:18:54

28 km Ženy
1. Michaela Karellová /GALAXY CYKLOŠVEC STEVENS/ 1:23:35 hod.
2. Šárka Čejková /EUROFOAM SPORT TEAM/ 1:24:31
3. Klára Šafaříková /GS cyklo team Jistebnice/ 1:26:06

Kompletní výsledky: zde

Galaxy Stevens série 2017 pokračuje 23.9. Stevens Kutnohorským Bike maratonem a 7.10. Tour de Brdy ve Strašicích.

Comments are closed.