Home » Aktuální téma, Foto, MTB, Závody

Vítězství v bikejöringu na kole Stevens Sonora

Submitted by on Pondělí, 20 Březen 2017No Comment
Vítězství v bikejöringu na kole Stevens Sonora

Přinášíme Vám report z tak trochu jiné cyklistiky. Ve dnech 11. – 12. 3. 2017 se konal závod mushingových sportů „Jarné káry Mošovce“. Svojí premiéru si zde odjel Vlastimil Rec se psem Sheldonem. A byla to premiéra velice úspěšná, kde v konkurenci zkušených musherů dokázal vyhrát závod v bikejöringu. „Trať byla rychlá a jeli jsme se psem na limitu vzájemných sil. V kopci jsme si oba hodně hrábli a sjezd byl dík bahnu dost nebezpečný, ale výhoda bikejöringu je ta, že vám přední kolo pes umí vytáhnout,“ popisuje Vlastík. Soutěžilo se na trati s distancí 6,3km a to dva dny po sobě, kdy se časy sčítají. „V sobotu mi umřel strýc a táta mi to zavolal pár minut před startem, takže to bylo psychicky hodně těžké soustředit se na závodění. Pes je naštěstí velice talentovaný a dík své lehčí stavbě se mi nekyselil tolik jako soupeřům, a má cyklistická minulost mi na téhle větrné trati byla také ku prospěchu,“ říká Vlastík. Organizátoři připravili novou trať, která byla v sobotu hodně blátivá, kola a koloběžky startovaly do rozrytých cest od kár. V individuálních disciplínách to bylo těžší, protože psi běh po loukách příliš nemilují a závěr na větru byl jak na morálku psa, tak jezdce.

„Závodím na kole Stevens Sonora ES, protože mám rád německou preciznost a poctivou materiální práci. Sonoru jsem si vybral dík torzní tuhosti, vnitřímu vedení bovdenů a hydrauliky a pevným osám na obou kolech. Je to rychlé a obratné kolo s Foxkou a koly DTswiss je to pro mě dokonalým závodním strojem, který nás podrží v každé situaci.

Kola Stevens rovněž v Olomouci zastupujeme, prodáváme a servisujeme na prodejně www.sunnybike.cz a máme s nimi ty nejlepší zkušenosti. U těchto kol jde prostě vidět, že si v Hamburku dali práci a přemýšleli nad tím, abyste si jízdu náležitě užili,“ dodává Vlasťa. Pokud si budete chtít o bikejöringu popovídat, podívat se na Vlastíkův závodní materiál nebo se pozdravit s jeho psem, navštivte v sobotu 1. 4. 2017 stánek Cyklošvec na výstavě For Bikes. Můžete se o tomto sportu dozvědět více a třeba i Vás zaujme možnost užívat si kolo se psem. Pokud by pro Vás byla Praha daleko, rádi si s Vámi popovídáme o kolech Stevens a bikejöringu přímo u nás na prodejně SunnyBike v Olomouci – www.sunnybike.cz.

Comments are closed.