Home » Silniční cyklistika, Za jízdy, Závody

Hranaiová s Růžičkovou zajely v Itálii

Submitted by on Neděle, 27 Květen 2012No Comment
Hranaiová s Růžičkovou zajely v Itálii

Senzačně se představily české cyklistky Katarína Hranaiová a Martina Růžičková na italské jednorázovce druhé UCI kategorie GP Comune di Cornaredo. Přestože na startu bylo sto šedesát závodnic, v cíli jich rozhodčí klasifikoval pouze pětatřicet. Obě česká děvčata byla mezi nimi.

Sto jednadvacet kilometrů dlouhý závod se jel na náročných technických okruzích. „Už od startu se navíc rozjelo snad maximální tempo. Říkala jsem si, že se to nedá vydržet, ale průměr nakonec stejně přesahoval čtyřicítku,“ řekla rokycanská cyklistka Katarína Hranaiová hájící barvy švýcarského týmu Bigla.

Z vysokého tempa jezdkyně postupně odpadávaly. Rozhodující moment přišel až v závěrečné čtvrtině závodu, kdy se do úniku pustila dvojice Slappendelová se zkušenou Marianne Vosovou. Holandské závodnice nakonec závod doslova ovládly. Hned za Slappendelovou s Vosovou odjela další nizozemská dvojice Van Vleutenová s Gunnewijkovou. „Pak už bylo jen hlavní pole, ve které jsem byla s Martinou. Balík tedy spurtoval o pátou příčku,“ podotkla Katarína Hranaiová.

Ve spurtu o vítězství si Slappendelová poradila s Vosovou. Jejich náskok byl více než solidní, když třetí Van Vleutenová ztratila čtyři a půl minuty. Balík zaostal o další minutu. V něm Hranaiová dospurtovala na devatenácté příčce a dalších šest pozic za ní byla Martina Růžičková ze stáje Michela Fanini.

Výsledky: 1. Iris Slappendel (NED) 3:01:20, 2. Marianne Vos (NED) stejný čas, 3. Annemiek Van Vleuten (NED) +4:32, 4. Loes Gunnewijk (NED) +4:35, 5. Alena Amialiusik (BLR) +5:37, 19. Katarína Hranaiová (CZE) Bigla, 25. Martina Růžičková (CZE) Michela Fanini obě +5:45.

Patrik Pátek

Comments are closed.