Home » MTB, Týmy & závodníci, Za jízdy, Závody

Závodní sezona Jakuba Říhy /Galaxy CykloŠvec/ je v plném proudu

Submitted by on Pondělí, 20 Červen 2016No Comment
Závodní sezona Jakuba Říhy /Galaxy CykloŠvec/ je v plném proudu

Sezóna je v plném proudu, víkend co víkend někde na závodech a od konce dubna bez volného víkendu :) prostě parádička. Takže posílám opět lehkou rekapitulaci posledního měsíce.

Předposlední květnový víkend se jel v Koutech nad Desnou první závod z šestidílného seriálu Endurosérie.CZ. Slunečný víkend přilákal do Koutů hromadu závodníků a tak nechyběla ani nabitá konkurence těch nejlepších enduráků a to nejen z Čech. Velmi náročný závod za úmorného vedra hodně prověřil mojí fyzickou, ale i technickou stránku, stabilní výkony v jednotlivých erzetách mě dostali až do první pětky, což bylo pro většinu závodní ze špičky velké překvapení a do dalších závodů se mnou musí počítat.

Následující víkend se jel První závod Czech Downhill Tour 2016, seriál závodů, který vznikl jako rychlá, ale plnohodnotná náhrada za zrušený Český pohár, na start se postavilo více než 170 riderů, což se na ČP v předchozích letech jen tak nestalo! I samotná organizace byla velmi dobře zmáknutá a tak vše šlapalo, jak má. Nabitý závod Elitní kategorie pro mě skončil nakonec parádním třetím místem i když na druhého chybělo jen pár setinek, i tak jsem byl s tímto výsledkem spokojený.

Minulý víkend jsem si pak udělal, takový spíše závodně odpočinkový a vyrazil jsme na Malou Morávku, kde můj kamarád Kamil Tatarkovič pořádal Bike festival Kopřivná. Super akce, kde si mohou zájemci vyzkoušet různé druhy kol od nejrůznějších značek a k tomu mají spousty doprovodného programu a závodů. Já jsem byl součástí dvou z doprovodných akcí a to závodu na Pumptracku, kde jsem zajel čas, který měli za úkol ostatní účastnící překonat. Super zábavné odpoledne pokračovalo závodem o nejdelší dojezd po zadním kole a podvečer jsem si zazávodil v Kopřivná Night Race, kde jsme jeli jeden z rodinných trailů po tmě, pouze s přídavnými lampičkami na přilbách nebo řidítkách. Tento závod se mi podařilo vyhrát. V neděli se pak jel sjezdový závod Kopřivná DOWN, ve kterém jsem podle očekávání také kraloval a stal jsem se celkovým vítězem Bike Festu na Kopřivné.

No a poslední akce na které jsem závodil, byla tento víkend na Ještědu, kde se jel druhý závod Enduro série. Po povedeném prvním závodu v Koutech jsme byl plný očekávání, ale věděl jsem dobře že to nebude nic lehkého, po sobotním tréninku kdy jsem se seznámil s erzetami jsem věděl, že taky půjde především o to neudělat žádnou hrubou chybu a vyvarovat se defektům,  protože erzety byly plné kamenitých pasáží, kde na vás koukal defekt na každém rohu. V neděli jsem si pak vedl v celku dobře a snažil jsme se udržet si pohodové tempo a hlavně nepadat, což se mi podařilo a v cíli z toho bylo fantastické třetí místo! I když to byl velmi těžký závod a já jsem v posledních dvou erzetách bojoval spíš o přežití, povedlo se! Mám obrovskou radost, že se mi podařilo dostat se velmi rychle mezi českou enduro špičku a v následujících závodech se budu snažit na tyto úspěchy navázat a promluvit tak do celkového pořadí seriálu.

No a závody pokračují, už dneska odjíždím na třetí závod Evropského poháru ve sjezdu do Rakouského Schladmingu tak držte palce!

Jakub Říha /Galaxy CykloŠvec/

Comments are closed.