Home » Pozvánky k závodění, Za jízdy, Závody

Pozvánka na silvestrovský běh, koloběžky a Novoroční namáčení do Jistebnice

Submitted by on Pondělí, 30 Prosinec 2013No Comment
Pozvánka na silvestrovský běh, koloběžky a Novoroční namáčení do Jistebnice

Jistebnice jako každý rok ožije na přelomu roku sportovními akcemi. V úterý 31. prosince se uskuteční 31. ročník Silvestrovského běhu, dále závod koloběžek a na Nový rok tradiční namáčení otužilců v rybníku.

Vyznavači běhu si mohou vybrat mezi 15 a 6 kilometrovou trasou a další nadšenci se vydají na 15 kilometrovou trasu na koloběžkách. Závod Jistebnická koloběžka se pojede už 11. rokem. Prezentace do všech tří závodů se koná od 8.30 do 9.30 hodin v kulturním domě a hromadný start se odehraje na Silvestra v 10 hodin na jistebnickém náměstí. Dospělí platí startovné 100 korun, děti startují zdarma. Pro všechny závodníky bude připraveno občerstvení a pro děti nejrůznější vložené soutěže.
O den později na Nový rok se uskuteční Novoroční namáčení, které má v Jistebnici také již mnohaletou tradici. U jejího zrodu se lidé chodili dívat na místního otužilce Petra Muže, postupem let se k němu přidali další muži, ženy i děti. Místo konání se střídalo a novoroční podívaná se odehrávala na různých místech. Hlavně, když se odbahňoval rybník Chadimák, ke kterému se pak akce zase vrátila a odehraje se tam i letos.
Otužilci se mohou u Chadimáku prezentovat od 10.30 do 11 hodin a hodinu před polednem pak začnou podstupovat novoroční koupel. Akce každoročně přiláká i stovky zvědavců.
Za vším stojí aktivní Spolek Pro Sport Všeho Druhu Jistebnice.

Pavel Rybařík
tel. 602 159 848

Comments are closed.