Home » Aktuální téma, Cyklokros, Týmy & závodníci, Závody

Cyklokros v Holých Vrších a premiérově v Milovicích

Submitted by on Pondělí, 26 Listopad 2012No Comment
Cyklokros v Holých Vrších a premiérově v Milovicích

Poslední dvojboj českého cyklokrosového poháru čekal mládežnické kategorie a ženy na tratích v Holých Vrších a premiérově v Milovicích. Takže klasika versus novinka, těžký profil proti parkové úpravě. Ať tak či tak, závodníci Remerx-Merida Teamu Kolín si věděli rady po oba dny.

Sobotní závod byl pohárový i pro elitní kategorii a očekávalo se, jestli těžká trať bude sedět Tomáši Paprstkovi. Brzy po startu však měl kolizi a na čelo nabral značnou ztrátu. „Někdo se tam nesmyslně cpal a byl z toho kontakt. Hodně jsem ztratil,“ řekl ke smolnému začátku.

Brzy se dotáhl na čelo a dlouhou dobu byl ve hře o medaili, nakonec z toho ale bylo 6. místo. „Ukázal, že patří mezi nejlepší i když trať mu neseděla tak, jako rychlý okruh v Kolíně. Trochu mne překvapilo, že ztrácel ve sjezdu, ale celkové umístění je velice solidní. A potěšil mě i Tomáš Bohata, který zajel velmi slušný závod a proti začátku sezóny je vidět zlepšení,“ hodnotil kladně výkony eliťáků manažer a trenér týmu Jan Slavíček.

Stabilně stát na pódiu se v posledních závodech daří mladé Eleně Vaníčkové v kategorii žen. „Zajela bojovný závod, dokázala v posledním kole zmobilizovat síly a porazit Pavlínu Šulcovou, což je velmi cenný skalp. Způsob jejího závodění je nejpříjemnějším překvapením cyklokrosové sezóny,“ dodává Jan Slavíček. Stejný výsledek, tedy třetí místo, pak Elena zopakovala i o den později v Milovicích.

Slova chvály však těžko Jan Slavíček hledal pro kategorii juniorů. „Kluci letos nemají výkonnost na to, aby se pohybovali vpředu. Jediný, kdo zajíždí slušné výsledky, je Václav Vomáčko, ten ale v Holých Vrších startoval po tréninkové pauze, což bylo znát. Věřím však, že za tři týdny se dostane do takové formy, aby na mistrovství republiky minimálně do 10. místa byl.“

Mezi kadety potvrdil suverenitu dvěma vítězstvími Lukáš Kunt. „Určitě platí, že Holé Vrchy jsou nejtěžším závodem seriálu. Start nebyl optimální, ale ve výjezdu v terénu jsem všem poodjel a náskok udržel až do cíle,“ říká. „Lukáš dokáže zajet na všech typech tratí. Jak v těžkých kopcích, tak o den později na rychlém povrchu v parku. Jezdí opravdu výborně,“ oceňuje Jan Slavíček. Pavel Křížek si v sobotu vybral jeden ze slabších dní a byl to pro něho doslova tuctový závod. Druhý den se však výrazně zlepšil a stále si drží bronzovou pozici v celkovém pohárovém pořadí. Jana Czeczinkarová ve stejné kategorii získala stříbro a zlato, prvenství ji uniklo v cyklokrosové sezóně teprve podruhé. Suverénně vede celkové hodnocení před kolegyní Danielou Březinou. Ta si o víkendu připsala čtvrté a třetí místo.

Aleš Vaníček

Comments are closed.