Home » Aktuální téma, Trénink, Týmy & závodníci

Chceme vychovávat šampióny

Submitted by on Čtvrtek, 26 Leden 2012No Comment
Chceme vychovávat šampióny

Cyklotrénink Františka Trkala má za sebou rok a půl fungování a musím prozradit, že do nové sezóny vstoupíme minimálně se stejnou vervou jako před rokem.
V první řadě mě těší, že se můj projekt neustále vyvíjí a oslovuje víc lidí. Mám na mysli nejen závodníky, ale i partnery, bez kterých by nebylo možné Cyklotrénink realizovat.
Moje filozofie je taková, že preferuji kvalitu nad kvantitou. Pracuji se závodníky všech věkových kategorií i výkonnostních úrovní a jde mi o to, aby každý dostal maximum. Proto sázím v první řadě na osobní přístup a pravidelnou oboustrannou komunikaci, která je nezbytnou součástí vztahu trenér-závodník.
Myslím, že v roce 2011 se to vyplatilo. Jako příklad bych rád zmínil třeba Daniela Turka, dvojnásobného juniorského mistra republiky (časovka jednotlivců i dvojic) nebo Moniku Simonovou. Ta získala titul amatérské mistryně Evropy v časovce, na světovém šampionátu amatérů byla druhá a na domácím mistráku skončila čtvrtá v elitní kategorii! A velkou radost mi udělal i Michal Schlegel celkovým vítězstvím v Českém poháru mezi kadety.
Mám dál vizi vychovávat potenciální mistry republiky nebo účastníky mistrovství světa, ale není to jen o tomhle. Stejně tak mě těší, když na závodníkovi, který nemá takový potenciál, vidím zlepšení výkonnosti. Každý nemá předpoklad vyhrávat mistrovství světa, ale zlepšovat svou výkonnost rozhodně může. Pak závodník i okolí vidí, že můj Cyklotrénink má smysl. A o tom to je v první řadě.

František Trkal

Comments are closed.