Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Táborské okruhy vyhrál Zdeněk Mlynář

Submitted by on Pátek, 5 Srpen 2011No Comment
Táborské okruhy vyhrál Zdeněk Mlynář

Zdeněk Mlynář dokázal zvítězit v sobotu v 5.závodě Galaxy série Pálavském krpálu v Mikulově na horském kole a ve středu zvítězil v posledním závodě seriálu Táborské okruhy v silničním kriteriu. Minutou ticha uctili jezdci památku, právě zesnulému cyklistickému komentátorovi Robertu Bakaláři. Po té byl závod odstartován letmým startem za zaváděcím vozem Subaru.

Závod opět vyšperkovali svou účastí František Raboň (výběr ČR) a Jiří Ježek (DAS-Duratec), vedle kterých diváci mohli vidět i kompletní domácí tým jezdců Cyklo Team Tábor v čele s Ondřejem Bambulou a Davidem Káškem.
Jezdci to rozjeli pěkně zostra hned od prvních metrů a do první bodovačky se řítilo celé sedmdesátičlenné startovní pole. Hned po bodování natáhnul peloton František Raboň (výběr ČR), ale jak sám řekl: „Bez podpory týmu tady bylo hodně náročné odskočit.“. Dokonale sehraný tým FOCUS Znojmo totiž jakýkoliv únik včas zlikvidoval a připravoval pak pozici pro lídra Zdeňka Mlynáře. A právě s Mlynářem se do soubojů o body aktivně zapojoval i Jiří Nesveda (AC Sparta Praha) a Martin Zlámalík (KDL Trans Landbowkrediet).

O nejdelší únik se tentokrát postaral Martin Boubal (VC Ratisbona), který před pelotonem dokázal kroužit celých 7 okruhů. Před dalším bodováním byl však dostižen a musel se spokojit jen se sedmi body, které mu stačili pouze na 6. místo celkového hodnocení.

V nájezdu do posledního okruhu už čelo závodu ovládli jezdci týmu Focus a rozjížděli spurt pro Mlynáře, kterého až těsně před páskou předjel Jan Klabouch (GO!Nutrixxion) a díky dvojnásobnému bodování se rázem katapultoval na 2. místo celkového hodnocení. Z vítězství se zcela zaslouženě tak mohl radovat Zdeněk Mlynář (FOCUS team Znojmo).

Nejlepším domácím jezdcem pak byl Ondřej Bambula (Cyklo team Tábor), který v nabité konkurenci obsadil skvělé 7. místo. Nejlepším juniorem byl stejně jako před týdnem v Plzni nadějný Tomáš Medek (Rottaler RSV). Ženám kralovala Jana Kyptová (Nissan Dolák).

Zdeněk Mlynář (FOCUS team Znojmo) po závodě: „Vítězství věnuji Robertu Bakaláři. Byl to můj kamarád, který mě provázel celou mojí závodní kariérou. Děkuji týmu, že jsem vyhrál právě zde v Táboře!“

GP SUBARU Auto Vero Sedlčany 2011

Čas vítěze: 58.37 h 47km

1. místo Zdeněk Mlynář (FOCUS Znojmo) 24b
2. místo Jan Klabouch (GO!Nutrixxion) 15b
3. místo Martin Zlámalík (KDL Trans Landbowkrediet) 15b
4. místo Jiří Nesveda (AC Sparta Praha) 14b
5. místo Aleš Vojta (KC Kooperativa SG J.N.N.) 9b
6. místo Martin Boubal (Veloclub Ratisbona) 7b
7. místo Ondřej Bambula (Cyklo team Tábor) 6b
8. místo Tomáš Holub (AC Sparta Praha) 5b
9. místo František Raboň (výběr ČR) 4b
10. místo Martin Hebík (Rottaler RSV) 3b

RoadCycling.cz Cup Juniorů
1. místo Tomáš Medek (Rottaler RSV)

Sýkora sportswear Cup (ženy)
1. místo Jana Kyptová (Nissan Dolák)
2. místo Pavla Havlíková (APB Cycling team)
3. místo Tereza Trefná (Alltraining-Lawi)

Dalí foto: zde

 -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -

Comments are closed.